Çanakkale’de zafer müjdesi

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Çanakkale Zaferi’nin 103. yıldönümünde Afrin’de zafer müjdesi verdi. Erdoğan, “Artık orada Türk bayrağı dalgalanıyor” dedi.   

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferi’nin 103. yılı törenlerinde, Afrin şehir merkezinin TSK ve ÖSO tarafından tamamen kontrol altına alındığını açıkladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, ‘Sözlerimin hemen başında bir müjdeyi sizlerle paylaşmak istiyorum. Afrin şehir merkezi TSK desteğindeki ÖSO mensupları tarafından 8.30 itibariyle kontrol altına alınmıştır’ dedi. Erdoğan, 3603 teröristin etkisiz hale getirildiğini açıkladı.

HUZUR GÜVEN GELDİ 

Erdoğan şunları söyledi: “Afrin şehir merkezinde terör örgütünün paçavraları değil huzurun ve güvenin sembolleri dalgalanıyor. Şu anda orada Türk bayrağı dalgalanıyor, ÖSO’nuın bayrağı dalgalanıyor. Rabbimize hamd ediyorum. Kahraman Mehmetçiklerimize şükranlarımı sunuyorum. Ülkelerinin geleceği için mücadele eden ÖSO mensuplarına şahsım, milletim adına şükranlarımı sunuyorum.”

HALK GERİ DÖNECEK 

Erdoğan şöyle devam etti: “Teröristlerin izlerini silerken, alt yapısından üst yapısına bölgeyi yaşanabilir hale getirecek tüm adımları atacağız. Bölge halkının en kısa sürede yurtlarına kavuşmaları için gereken her türlü adımı atacağız. Zaferin kardeşlerimize hayırlı olmasını diliyorum.”

Cumhurbaşkanı Erdoğan Recep Tayyip Erdoğan, Çanakkale şehitlerinin mezarlarına karanfil bıraktı. 

Çanakkale Zaferi’nin 103. Yıldönümü törenleri Çanakkale’de gerçekleştirildi. Anma programına Afrin’den gelen zafer haberleri damgasını vurdu. 

Terör zincirinin diğer halkaları da kırılacak 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Afrin zaferiyle birlikte terör koridorunun dört ayrı noktadan kırıldığını, zincirin kalan halkalarının da kırılacağını söyledi. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan Afrin’in ele geçirilmesiyle terör koridoru zincirinin şimdilik dört noktadan kırıldığını belirterek şunları söyledi: “Zincirin kalan halkalarını da en kısa sürede tane tane kıracak ve bu oyunu tamamen bozacağız. Kahraman mehmetçiklerimiz, askeriyle, polisiyle, ÖSO ile dün Çanakkale’de nasıl destan yazdıysa bugün de El Bab’da Afrin’de çok büyük başarılara imza atıyorlar.”

SİVİLLER KORUNDU

Erdoğan, “Her köşesi beton tünellerle donattıkları Afrin’i işte bugün 58’nci gününe giren operasyonumuzla ele geçirdik. Şimdi bayrağımız orada dalgalanıyor, ÖSO’nun bayrağı orada dalgalanıyor. Tek sivilin burnunun kanamasına yol açacak en küçük bir adımatılmadı.”

Edoğan törende çocuklarla ilgilendi. 

BİZ İŞGALE DEĞİL KURTARMAYA GİTTİK 

Biz işgale gitmedik, biz sadece terör gruplarının yok edilmesine ve barışa gittik. İnsanlara zulmetmeye değil, oradaki kardeşlerimizi terör örgütün zulmünden kurtarmaya gittik. Allah şanlı ordumuza güç, kuvvet versin. Bu mücadelede en büyük ilham kaynağımız şüphesiz Çanakkale zaferimizdir. 

103 yıl önceki  aynı heyecanla

Cumhurbaşkanı Erdoğan şunları söyledi: “Dün Çanakkale’de hangi heyecanla mücadele etmişsek, bugün de aynı şekilde mücadeleyi yürütüyoruz. Çanakkale’de en güçlü ordularıyla üzerimize saldırmışlardı. Şimdi eğittikleri en alçak terör örgütleriyle üzerimize geliyorlar.” 

Teröristleri açtıkları  çukura gömdük

Erdoğan şunları söyledi: “2015 yılında çukur eylemleriyle vatanımızın bütünlüğünü ele aldılar. Teröristleri de açılan o çukurlara gömdük. Ardından 15 Temmuz darbe girişimini başlattılar, milletimizin o iman dolu göğsüne çarptılar.”

Erdoğan köprü inşaatında inceleme yaptı.

Yarım kalacağını kimse düşünmesin 

Başbakan Yıldırım: Baskı ve zulüm bitecek. Kimse bu işi yarım bırakacağımızı düşünmesin.

Başbakan Binali Yıldırım, 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi’nin  103. yıl dönümü töreninde Afrin zaferiyle ilgili konuştu. Yıldırım, “Suriyeli kardeşlerimize yönelik baskı ve zulümler kısa süre içerisinde  bitecektir inşallah. Kimse bu işi yarım bırakacağımızı düşünmesin” dedi.

DESTAN YAZDIK 

Yıldırım şunları söyledi: “Yıldırım, “Bugün Afrin’de vatan mücadelesi,  müdafaası yapan, teröre karşı göğsünü siper eden Mehmetçiğimizi Çanakkale  şehitlerinin huzurunda sevgiyle, saygıyla selamlıyorum. Vatanseverlik,  fedakârlık, cesaret gibi yüksek faziletlerin kahramanca sergilendiği Çanakkale  Savaşları, hem Türk hem de dünya tarihi bakımından büyük bir öneme sahiptir. Anafartalar’da, Conkbayırı’nda, Arıburnu’nda, Seddülbahir’de eşsiz bir destan 

yazılmıştır.”

TAVİZ YOK

Yıldırım, şunları kaydetti: “Geleceğin güçlü Türkiye’si için milletçe bir mücadele yürütüyoruz.  Milletin inancı hiçbir beşeri güce boyun eğmeme iradesi önünde çıkan engelleri  aşmamızda en büyük rehberimizdir. Rabbimiz yardımcımız oldukça aşamayacağımız  hiçbir zorluk oktur.”

Afrin’de destan yazan Mehmetçiğimizi Çanakkale şehitlerinin huzurunda selamlıyorum. 

Başbakan Binali Yıldırım, Çanakkale Zaferi’nin 103. yıldönümünde konuştu.  

ÇANAKKALE’DE TÖREN 

21 pare top atışı yapıldı 

Çanakkale’deki törene Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Başbakan Binali Yıldırım, bakanlar, kuvvet komutanları ve çok sayıda vatandaş katıldı. Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen törende Milli Savunma Bakanı Nurettin Canikli, Atatürk Anıtı’na çelenk sundu. Şehitler için ‘TCG Salihreis’ firkateyninden 21 pare top atıldı. 

TÖRENLERDE BİR İLK 

Madalyalı bayrak göndere çekildi 

TBMM tarafından 16 Şubat 1994 tarihinde Çanakkale şehrine verilen ve her yıl 18 Mart törenlerinde 18 Mart Stadyumu’nda Türk bayrağına toka edilerek göndere çekilen altın madalya, bu yıl ilk kez Cumhuriyet Meydanı’ndaki törende Türk bayrağına toka edildi. Altın madalyanın toka edildiği Türk bayrağı göndere çekildi. 

Afrin’de huzur sağlandı 

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, AK Parti Çekmeköy İlçe Başkanlığı’nın 4. Olağan Kongresi’nde  yaptığı konuşmada, “Allah’ın izniyle yarından tezi yok nasıl Fırat Kalkanı bölgesinde sağladıysak Afrin’de de Türkiye’ye göç ettirilmek zorunda bırakılan bölge halkını tekrardan oraya yerleştirerek huzuru ve güvenliği tesis etmeyi başaracağız” dedi. Albayrak, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip  Erdoğan’ın “büyük ve güçlü Türkiye” hedefini ortaya koyduğunu belirterek, buna  muhatap her bir Türk vatandaşının çok çalışması gerektiğini söyledi.