AKŞAM GAZETESİ
Başkan Erdoğan, Çanakkale Kara Savaşları'nın 110. yıl- dönümü dolayısıyla mesaj yayımladı. Çanakkale'de mukaddesatlarını, vatanlarını, şereflerini savunan şehitleri, gazileri ve bütün kahramanları Çanakkale Kara Savaşları'nın 110. yıldönümünde rahmetle yad ettiğini belirten Erdoğan, mesajında, "Türk milletinin fedakarlığı, cesareti ve azmi 'Çanakkale Ruhu'nu bizlere emanet etmiştir. Miras bıraktıkları bu mukaddes emanete sahip çıkarak, ecdadımıza layık olacak, 'Çanakkale Ruhu'nu her şart altında canlı tutacak ve gelecek nesillere de bu ruhu aşılayacağız" ifadelerine yer verdi.
İSTİKBALE SAHİP ÇIKIN
Erdoğan, en zor şartlarda bile seferberlik halinde kenetlenen milletin, vatanı ve bayrağı için canı pahasına hiçbir işgale geçit vermeyeceğini dün olduğu gibi bugün de ortaya koyduğunu vurgulayarak, şunları kaydetti: "Yeni nesillere düşen görev, kanla, canla, azimle, cesaretle taşa, toprağa, denize Çanakkale'de kazınan istiklal ve istikbal mesajına sahip çıkmaktır. Türkiye Yüzyılı ile gayemiz, Çanakkale'de yedi düvele meydan okuyan, dönemin en modern ordularını dize getiren, tarihin akışını değiştiren ecdadımıza layık olabilmektir."
BARIŞI SÜRDÜRECEĞİZ
"Tüm zorluklara ve sıkıntılara rağmen, savaşın, terörün, şiddetin yerine barışı, huzuru ve insani değerleri ikame edene kadar bu mücadeleyi sürdürmekte kararlıyız. Başta Gazi Mustafa Kemal olmak üzere Çanakkale kahramanlarımızı bir kez daha saygıyla anıyor, tüm vatandaşlarımızı en kalbi duygularımla selamlıyorum."
BAŞKAN, AYM BAŞKANI ÖZKAYA'YI KABUL ETTİ
Başkan Erdoğan, Dolmabahçe Sarayı'nda gerçekleştirilen Anayasa Mahkemesi'nin 63. kuruluş yıldönümü programına katıldı. Erdoğan, program öncesinde Anayasa Mahkemesi Başkanı Kadir Özkaya'yı kabul etti. Kabulde, Adalet Bakanı Yılmaz Tunç da hazır bulundu.
BAŞKAN ERDOĞAN LUXON'U KABUL ETTİ
Başkan Erdoğan, Yeni Zelanda Başbakanı Christopher Luxon'u Dolmabahçe Çalışma Ofisi'nde kabul etti.
Başkan Erdoğan, konuk başbakan onuruna Dolmabahçe'de yemek verdi.