Cameron vade biçerken vadesi doldu

Başbakan Binali Yıldırım Birleşik Krallık'ta yapılan referandum sonucunu değerlendirdi. Yıldırım, “Türkiye'ye vade biçen Cameron'a İngiliz halkı tarih vermiştir, vade biçmiştir'' dedi. 

İngiltere'den çıkan referandum sonuçlarını değerlendiren Başbakan,  AB'nin de İngiltere'nin de çıkan sonucu iyi okuması gerektiğini vurgulayan Başbakan Yıldırım, "Türkiye'nin AB'ye üyeliğinin 3.000 yılını bulabileceğini söyleyen" Cameron'a gönderme yapmayı da ihmal etmedi. 

Türkiye'ye ömür biçti 

Yıldırım ,"Kampanya esnasında Sayın Cameron, İngiltere'nin birlikte kalması için kampanyasını Türkiye üzerine oturtmasına rağmen, Türkiye üzerinden bazı acayip, garaip laflar etmesine rağmen İngiliz seçmeni bu sözlere itibar etmemiş, Türkiye hakkındaki düşüncelerinin doğru olmadığını da bu kampanyayla Sayın Cameron'a bildirmiştir. Türkiye'ye vade biçen Cameron'a İngiliz halkı tarih vermiştir, vade biçmiştir" diye konuştu.

'3 bin yılında girer' demişti

İngiltere Başbakanı David Cameron, “Türkiye'nin bugünkü ilerleme hızıyla AB’ye girmesi, 3000 yılı civarında olur muhtemelen” demişti.