Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu: Aciz bir saldırı

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu, Artvin’de CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun konvoyuna yönelik saldırıyı ‘aciz’ olarak tanımladı.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu Tüm Belediye ve Genel Hizmet İşçileri Sendikası (Hizmet-İş) tarafından Yunus Emre Kültür Merkezi’nde düzenlenen 15 Temmuz Şehit ve Gazileri Anma Programı’nda açıklamalar yaptı. Soylu, 15 Temmuz’un Türk Milleti gibi inanç yüklü, millet ve milliyet geleneği olan topluma ağır geldiğini söyledi.

“BÖYLE BİR HAİNLİĞE İHTİMAL VERMEZDİM”

Soylu, 15 Temmuz günü yaşananlara önceden ihtimal vermediğini vurgulayarak, “Siyasi tecrübeme, yakın geçmişte yaşananlara, tarihimizin derinliklerinde olanlara yakın ilgi duymama rağmen, bunların bir bölümünü çıplak gözlerimle yaşamama rağmen ihtimal vermezdim. Böyle bir hainlikle, namussuzlukla, alçaklıkla, vicdan yoksunluğuyla karşılaşacağımıza ihtimal vermezdim” dedi.

“CHP GENEL BAŞKANI KILIÇDAROĞLU’NUN KONVOYUNA SALDIRI ACİZLİKTİR!”

Bakan Soylu, Artvin’de CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun konvoyuna yönelik yapılan saldırıyı ‘aciz’ olarak tanımladı ve ‘Saldırının amacı ve hedefi, 15 Temmuz ve sonrasındaki süreçte Türkiye’nin ortaya koymuş olduğu demokrasiyi sahiplenmeye karşı, hem demokrasiyi hem de milli iradeyi sahiplenenlere karşı hınçtır’ dedi. Saldırının temel amacını bu olduğunu söyleyen Soylu, ‘Türkiye'de demokrasinin ortaya koyduğu bu ulvi sonucu ortadan kaldırabilmek ve yine bir ders verebilmek maksadı bu saldırının içerisindedir’ ifadelerini kullandı. Kaynak: AA