Çakma Wilders... Tuncay Özkan, gündeme gelmek için hakarete sarıldı

CHP'li Tuncay Özkan, Başkan Erdoğan'a haddi aşan ifadelerle hakaret etti. AK Parti Sözcüsü Çelik “Wilders ile aynı dalga boyunda olması CHP'nin sorunu” sözleriyle tepki gösterdi.

CHP İzmir Milletvekili Tuncay Özkan, sosyal medyada Başkan Recep Tayyip Erdoğan'a hakaret etti. Sokak ağzıyla densiz ifadeler kullanan Tuncay Özkan'a bakanlar, siyasiler ve vatandaşlardan tepki yağdı.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya: "Bir milletvekilinin, ömrünü ülkesine ve milletine adayan Sayın Cumhurbaşkanımız hakkında terbiye sınırlarını aşan ifadeler kullanması, o zatın içindeki çirkinlikleri gün yüzüne çıkarmaktadır. Ahlak dışı ve haddini aşan sözlerin sahibi milletvekilini şiddetle kınıyorum."

SORUŞTURMA BAŞLATILDI

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç: "Aziz milletimizin oylarıyla seçilen, ülkemize ve milletimize hizmet etmek için gece gündüz demeden çalışan Sayın Cumhurbaşkanımıza yönelik hadsiz ve çirkin ifadeler asla kabul edilemez. Milletin değerlerini hiçe sayan, terbiyesiz ve ahlak dışı sözlerini şiddetle kınıyorum. Tuncay Özkan hakkında İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından soruşturma başlatılmıştır."

İletişim Başkanı Fahrettin Altun: "Bu ahlaksızca yaklaşımı kınıyor, söz konusu vesayet artığı şahsın çirkin ifadelerini kendisine aynen iade ediyoruz."

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik: "Bir CHP milletvekilinin Cumhurbaşkanı'mıza dönük siyasi ahlaktan yoksun ve çirkinlik abidesi sözleri, bu kişinin kendi kendisine ayna tutmasından ibarettir. Bu CHP milletvekilinin, Cumhurbaşkanı'mıza dönük çirkin üslubunun, Hollandalı Türk ve İslam düşmanı, faşist Geert Wilders ile aynı dalga boyunda olması, bizim değil, CHP'nin sorunudur."

AK Parti Genel Başkanvekili Efkan Ala: "CHP, bu sefil terbiyesizliğin ve müptezel kokuşmuşluğun gereğini yapmalıdır. Kimse Türkiye Devlet Başkanı'na böyle bir terbiyesizliği yapamaz."

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ: "Hakaret, yalan ve iftira ile seçim kazanamadılar. Recep Tayyip Erdoğan'dan öyle bir tokat yediler ki sırça köşklerinden de kovuldular. Şimdi 'milletin adamına' dil uzatarak dikkat çekmeye çalışıyorlar. Dilini içeri sok, sana buradan su veren de olmaz kemik atan da."