Büyükada’da fayton rezaleti son bulacak

AK Parti’nin İstanbul adayı Yıldırım, Adalar’da tepki çeken faytonlarla ilgili net konuştu: Bu rezalete son vereceğiz. Meclis’e hayvan haklarıyla ilgili bir yasa tasarısı gelecek. 

AK Parti İstanbul adayı Binali Yıldırım cuma namazı sonrası açıklamalarda bulundu. İstanbul projelerini 7 Ocak’ta düzenlenecek tanışma toplantısında tanıtacağını belirten Yıldırım, Adalar İlçesi’nde atların zor koşullarda çalıştırıldığı, vatandaşların tepkisini çeken faytonlarla ilgili müjdeler verdi. Yıldırım, “Ticari amaçlı kullanılmasını doğru bulmuyorum. Tasvip etmiyorum. Hayvan haklarını korumak görevimiz. Oradaki esnafla görüşerek bu rezilliğe bir son vereceğiz” dedi. 

 MECLİS’E YASA GELECEK 

Yıldırım şunları söyledi: “Büyükada, diğer adalar son yıllarda çok fazla ziyaretçi alıyor. Buna rağmen oradaki at sayısı azaldı. Hatta öyle ki günün üçte ikisinden fazla bu atları maalesef kullanma yoluna gidiyorlar. Meclis’te hayvan haklarıyla ilgili bir kanun teklifi de gündeme gelecek.”

İstanbullular abat olacak 

Binali Yıldırım, “İnşallah İstanbullulara sadece hizmet değil, İstanbulluların gönlüne girmeyi, İstanbulluları da abat etmeyi şahsım ve arkadaşlarım adına vaat ediyorum. 15 Ocak’tan itibaren de yoğun bir şekilde ilçe belediye başkan adaylarımız, biz İstanbul ile ilgili projelerimizi, önerilerimizi ve İstanbulluların bizden beklediklerini kapsamlı bir şekilde çeşitli vesilelerle duyuracağız” şeklinde konuştu.