Bütçede de fark attı hizmette de 

Rakamlar AK Partili belediyelerin başarısını ortaya koydu. 2016 verilerine göre 81 ilin bütçe dengelerine bakıldığında AK Partili belediyelerin daha başarılı olduğu görüldü. 

Osman Nuri CERİT / ANKARA

AK Parti, kendi belediyeleri ile CHP’li belediyeleri bütçe dengeleri, yatırımlar ve borçlanma oranlarını karşılaştırdı. 2016 verilerine göre AK Partili belediyelerin bütçe dengesi yüzde 85 olurken, CHP’li belediyelerde bu oran yüzde 81 seviyesinde kaldı. AK Partili belediyelerde yatırım harcamaları da yüzde 45 oranında gerçekleşti. CHP’li belediyelerde ise yatırım oranı, AK Parti’nin 7 puan gerisinde kalarak yüzde 38 oldu. 

Ödenekler yatırıma

AK Partili Sakarya yatırıma yüzde 43.5 pay ayrıldı, tamamı yatırımlara harcandı. CHP’li Tekirdağ’da bu oran yüzde 40.5 olarak gerçekleşti. AK Partili Antalya da bütçesinin 40.7’sini yatırımlara ayırdı. CHP’li Eskişehir yatırım oranı yüzde 16.2’de kaldı.  

Halkın isteği ön planda

Yılda en az dört kez belediye başkanları ile yüz yüze görüşmeler gerçekleştiren AK Parti, bir yandan da vatandaşın memnuniyetine ilişkin araştırma yapıyor.    

Muğla’dan borçlanma rekoru

Borçlanma oranlarındaki değerlendirmeye göre Antalya’nın borcu bütçesinin yüzde 103 olurken, CHP’li Eskişehir Belediyesi’nin borç oranı bütçesinin yüzde 142’sini oluşturdu. CHP’li Muğla ise bütçesinin yüzde 487’si oranında borçlanarak, adeta borç rekoru kırdı.