Bu ülkede sadece Türk lirası geçer

Başkan Erdoğan Gaziler Günü Töreni’nde, kriz söylentilerinin manipülasyon olduğunu belirterek, “Bu ülkede bundan sonra Türk Lirası geçer, aksi takdirde bedelini öderler” dedi.

Başkan Recep Tayyip Erdoğan, Beştepe Millet Kültür ve Kongre Merkezi’nde düzenlenen Gaziler Günü Töreni’nde konuştu. Erdoğan burada yaptığı konuşmada, “Kriz, mıriz filan sakın ha bunlara aldırmayın, bunların hepsi manipülasyondur, bizde kriz filan yok, evelallah güçlenerek geleceğe yürüyoruz, daha da güçleneceğiz” dedi. Erdoğan, Türkiye’de Türk Lirası’nın kullanılacağını belirterek, “Aksi takdirde bunun bedelini öderler” dedi. 

BURASI AMERİKA DEĞİL 

Başkan Erdoğan şunları söyledi: “Kriz, mıriz filan sakın ha bunlara aldırmayın, bunların hepsi manipülasyondur, bizde kriz filan yok, evelallah güçlenerek geleceğe yürüyoruz, daha da güçleneceğiz. Öyle AVM’lerde, şurada, burada manipülasyon yapanlara da aldırmayın, bundan sonra bu ülkede dolarla, avroyla, şunla bunla kira mira yok. Bu ülkede bundan sonra Türk Lirası geçer, Türk Lirası’yla her şey yürüyecek. Aksi takdirde bunun bedelini öderler. Burası Türkiye, burası Amerika değil. Dolayısıyla burada Türk Lirası’nın hükmü vardır, Türk Lirası’yla beraber mağazanı kiraya verirsin, alışverişini de Türk Lirası’yla yaparsın, zaruretler ayrı konulardır. Bu adımı bu şerefli millet şerefiyle kazandı, şerefiyle adımlarını attı, şerefiyle de yeniden tarihini inşa ve ihya etmeye devam edecektir.”

BEŞTEPE'DE GAZİLER GÜNÜ’NDEN NOTLAR

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan törende, şiir dinletisi sunuldu, rehabilitasyon merkezlerinde tedavi gören ve çeşitli kurumlara mensup gazilerden oluşan Gazi Korosu konser verdi. n TSK Mehteran Bölüğü Komutanlığı, TSK Armoni Mızıkası Komutanlığı, TRT Çok Sesli Korosu, Kültür ve Turizm Bakanlığı Devlet Halk Dansları Topluluğu sahne gösterisi sundu. n Salonda seyircilerin arasında oturan askerler tarafından “askerlik yemini” edildi.

İdlib’de barışa adım attık 

Başkan Erdoğan, Soçi’de Rusya’yla imzalanan İdlib mutabakatının sınırlarımızın ötesinde barışa atılan bir adım olduğunu söyledi.

Başkan Erdoğan, Soçi’de Rusya’yla imzalanan İdlib mutabakatıyla ilgili de açıklamalarda bulundu. Erdoğan şunları söyledi: “Sayın Putin’le Soçi’de yaptığımız görüşmelerde İdlib’le ilgili o barış sürecini nasıl başlattığımızı ifade ettiler. Her iki tarafın savunma bakanı o belgeye imzayı attılar. ‘İdlib’de kan dökülmesin’ dedik, 12 madde sıralandı, imzalar atıldı. Bu, sınırlarımızın ötesinde barışa atılan bir adımdır. Bize kurulan tuzakların nasıl dönüp hainlerin başına musallat olduğuna hep beraber şahit olduk.” Erdoğan, “Böyle bir milletin evladı olmaktan iftihar ettiğimi bir kez daha tekrarlamak istiyorum” ifadelerini kullandı.

İhya dönemi başladı

Başkan Erdoğan, Beştepe’de düzenlenen Gaziler Günü Töreni’nde yaptığı konuşmada, bundan sonra Cumhuriyetin ihya döneminin başladığını söyledi. 

Allah bize başka kapılar açar

“Türkiye karanlık bir meçhule doğru itilmeye çalışılırken, kendisine başka bir istikamet çizmiştir.”

Devletlerin ve milletlerin tarihteki uzun yolculuklarında önemli dönüm noktaları vardır. Malazgirt, Söğüt, İstanbul’un Fethi, Çanakkale ve Kurtuluş Savaşı bir dönüm noktasıdır. Son yıllarda yaşadığımız hadiselerin böyle bir dönüm noktası mahiyetinde olduğuna inanıyorum. Türkiye karanlık bir meçhule doğru itilmeye çalışılmıştır. Türkiye kendisine başka bir istikamet çizmiştir. Bir kapı kapanır, Allah başka yerden farklı kapılar açar.  

Hainlere geçit vermedik 

Cudi’de, Gabar’da, Afrin’de, Cerablus’ta... Kandil de, Sincar da böyle oldu, böyle olacak. Teröristlerin hain saldırıları karşısında vakur bir duruş sergileyen halkımız, hainlerin emellerine ulaşmasına izin vermemiştir. 15 Temmuz’da sadece telefondan sizlere ‘Hadi meydanlara’ dedik. Milyonlar meydanlara döküldü. Ne olacak diye düşünmediler. 

ABD’li işadamlarını kabul etti 

Başkan Erdoğan, Beştepe’de Türk-Amerikan İşadamları Derneği ve Uluslararası Yatırımcılar Derneği’nin üyeleri olan ABD’li şirketlerin yöneticileri ile bir araya geldi. Kabulde bilişim, ilaç, kozmetik, gıda, giyim gibi sektörlerin aralarında olduğu otuzdan fazla şirket yöneticisi yer aldı.