'Bu seçim murdar olmuş bir seçimdir'

Binali Yıldırım, “Oylarımız sandıkta iç edildi. Büyükçekmece'de sahte seçmenler sahte adreslere kaydedildi. Bazı sandıklarda seçmene kasıtlı olarak iki pusula verildi. Bu seçim murdar olmuştur” dedi.  

Cumhur İttifakı’nın İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Binali Yıldırım, düzenlediği basın toplantısında, oy sayımı devam eden İstanbul seçimiyle ilgili açıklamalarda bulundu. Binali Yıldırım, “Oylar sandıkta iç edilmiştir, bu kadar açıktır. Bizim oylarımız karşı adaya yazılmıştır. Bu seçim başlı başına murdar olmuş bir seçimdir” dedi. İstanbul İl Başkanı Bayram Şenocak ve AK Parti İstanbul Milletvekili ve Seçim Komisyonu üyesi Abdullah Güler’le birlikte kameralar karşısına geçen Binali Yıldırım, İstanbul’da başlatılacak olağanüstü itiraz süreciyle ilgili bilgi verdi. 

İKİ PUSULA VERİLDİ 

Binali Yıldırım, “Seçimden sonra bizi yüzlerce insan aradı. Bunu da ilk kez paylaşıyorum. Sandıklarda üç pusula yerine iki pusula verildiğini söylüyor insanlar” diye konuştu. Büyükçekmece itirazlarıyla ilgili olarak da konuşan Yıldırım, ‘MHP İlçe Başkanı’nın evine 6 tane seçmen yazılmış haberi yok. Kepazeliğin geldiği boyutu görüyorsunuz” ifadelerini kullandı. 

OYLARIMIZ İÇ EDİLDİ 

Yıldırım şunları söyledi: “İki parti veya iki aday birbirine yakın oy aldığı halde neden aramızdaki fark benim lehime artmaktadır? Bu şunu gösteriyor, oylar sandıkta iç edilmiştir. Bizim oylarımız karşı adaya yazılmıştır. Bugüne kadar oyların sadece yüzde 10’u sayılabilmiştir. Biz eminiz ki bu oyların tamamı sayılabilmiş olsaydı eğer CHP buna rıza gösterseydi seçimin sonucu böyle olmayacaktı. Bu fark tersine dönecekti.” 

BÜYÜKÇEKMECE'DE CEZAİ SORUŞTURMA VAR

Büyükçekmece’deki soruşturmayla ilgili bilgi veren AK Partili Güler şunları söyledi: “İdari ve cezai soruşturma aynı anda devam ediyor. 

Polislerin yaptığı çalışma, nüfus ve vatandaşlık kanunu içerisindeki usulsüz beyanlar ve usulsüz işlemlerin yapıldığı anda mülki idari amirinin kararıyla bunların keşfedilmesi ve yapılan inceleme noktasında neler varsa idari tatbikat raporu için çalışma yürütüyor. Burada kamu görevini kötüye kullanma, menfaat temin etme var. Bu anlamda cezai soruşturma yürütülüyor.” 

OYUM DÜŞÜK DEĞİL

Bu seçimde CHP’yle oy oranlarının bu denli yakın olmasıyla ilgili bir soruyu yanıtlayan Binali Yıldırım, “2014 seçiminde AK Parti adayının oyundan daha fazla oy aldım bunun bilinmesini isterim. Biz düşük oy falan almış değiliz. Bu seçimde karşı adayın daha fazla oy almasının sebebi ittifakların oluşmasından kaynaklanıyor. Oy oranlarının yakın olması bundan kaynaklanıyor. En yakın 24 Haziran milletvekili seçimlerinde partimizin aldığı oydan 278 bin daha fazla aldım. Demek ki daha düşük oy aldığımız meselesi gerçeği yansıtmıyor” dedi. 

AMİGOLUKLA BAŞKANLIK OLMAZ

CHP’nin adayı Ekrem İmamoğlu’nun futbol maçlarına gitmesiyle ilgili bir soruya Binali Yıldırım şu cevabı verdi: “Amigolukla başkanlık olmaz. Başkanlığı verecek olan YSK’dır. Seçimden sonraki sürecin sonuçlanmasını sükûnetle beklemelidir. Benim tavsiyem odur. Bunun dışında yapılacak her türlü taşkınlık, her türlü toplumsal gerginlik sürece zarar verir.” 

SEÇİMİN İPTALİ GEREKİYOR

Maltepe’deki sayımla ilgili bilgi veren AK Parti’li Güler ise şunları söyledi: “Net bir şekilde sandıkta kime nasıl oy verildiğinin açık şekilde ortaya çıkartılması için şeffaf, her türlü güvenlik tedbirlerinin alındığı bir alanda bu oy sayımının ve doğru mu yanlış mı diye denetimin yapılmasını niye istemiyor? İki üç kişiyle oy sayımı yaptılar. MHP ve AK Parti üyesi olmadan torbaları açtılar, usulsüz şekilde açtılar. O torbalarda ne olduğunu bilmiyoruz. Bu bile seçimin iptalini gerektirmektedir.” 

MAZBATAYI KİM ALIRSA BAŞKAN ODUR

Binali Yıldırım şunları söyledi: “Tekrar şunu bilmenizde yarar var. Süreci YSK yönetiyor. Dolayısıyla YSK’nın vereceği kararlar ortada yokken böyle bir süreç yaşanmamışken bu şekilde bir öngörüde bulunmak anlam ifade etmez. Bekleyelim, YSK’nın vereceği karar neyse ona göre herkes durumunu değerlendirecek ve bir yol haritası çizecek. Biz şunu söyledik. İlk baştan mazbatayı YSK’yı kime verirse başkan odur.