'Bu manzara yatırım düşmanlarına ders olsun'

Başkan Erdoğan, yer tahsisi 2013’te yapılan proje CHP tarafından yargıya taşındığını için 4 yıl geç kalındığını söyledi. Erdoğan, ''Proje 60 bin kişiye istihdam sağlayacak'' dedi. 

Başkan Recep Tayyip Erdoğan, Beyoğlu’ndaki tarihi Tersane Projesi’nin temel atma töreninde konuştu. “Tersane İstanbul Projesi İstanbul’u çok farklı bir konuma taşıyacak” diyen Erdoğan, projenin 60 bin kişiye istihdam sağlayacağını söyledi. Tersane projesinin yıllar içinde muhalif kesimin itirazları ve engellemeleriyle karılaştığını kaydeden Erdoğan, “Açıkçası  bugünkü şu manzara, Türkiye’de yegâne varlık gayesi, hizmet-yatırım düşmanlığı olan malum kesime verilmiş esaslı bir derstir” dedi. 

MEKÂNIN TILSIMI VAR 

Açılış için heyecanlı olduğunu ifade eden Başkan Erdoğan şunları söyledi: “Zira bu mekânda Camialtı’nda 6 yıl futbol oynadım. O zaman gençliğimin en önemli yılları burada geçti. Tabii, buradan Binali Bey de geçti. Şamil Bey de geçti. Demek ki buranın bir tılsımı var ve buradan geçenler de bir yerlere ulaşabiliyor.” Erdoğan şöyle devam etti: “Sizler, bu projenin ilk gündeme geldiği andan itibaren nelere maruz kaldığını tam bilmiyorsunuz. Biz bu projenin ihalesini yaklaşık 6 sene önce 2 Temmuz 2013’te, yer tahsisini de 8 Kasım 2013'te yaptık. Temennimiz 4 yıl içinde bitirmekti. Ancak başını CHP’nin çektiği, aynı zihniyete mensup odaların da destek verdiği engellemeleri sonucu projeyi uzun yıllar fiilen başlatamadık. CHP,  İstanbul’a ve diğer illerimize kazandırdığımız her yatırımda olduğu gibi bu  projede de soluğu hemen mahkemede aldı.”

Başkan Erdoğan İstanbul'daki temel atma programının ardından gittiği Kahramanmaraş'ta seçim mitingi düzenledi, vatandaşlara seslendi.

Niye rahatsız oluyorsunuz?

Tanzim satışla fiyatların yüzde 50 düştüğün   ü anlatan Başkan Erdoğan, "Zincir marketler neden rahatsız? Siz 300 ürün satıyorsunuz. Böyle giderse 81 ilde yaygınlaştırırız" dedi.

Başkan Recep Tayyip Erdoğan, Mabeyn Köşkü'nde katıldığı CNN Türk-Kanal D ortak yayınında gündeme ilişkin açıklamalar yaptı. Erdoğan, meydanların şu anda gayet iyi olduğunu ifade etti. Tanzim satışla ilgili zincir mrketleri eleştiren Erdoğan, "Bu adımı attık ve fiyatlar bir anda yüzde 50 düştü. Zincir marketlere ne oluyor, neden rahatsız oluyorsunuz? Siz 250-300 çeşit ürün satıyorsunuz. Biz devletsek bu zulmü ortadan kaldırmalıyız. Böyle giderse 81 ilde bunu yaygınlaştırırız" dedi.

KAYYUMDA GEÇ KALDIK: Terörle ilişkisi tespit edilirse onu orada tutmayız. Kayyum atamalarında geç bile kaldık. Bu ülkeyi bölmek isteyenlerle yapılan ittifakı ne tarih ne millet affetmeyecektir.

KAÇAK YAPILAŞMA TEHDİT EDİYOR: Kartal'da 3 kat izin almış, 8 kata 10 kata çıkarmış. Kaçak yapılaşmalar bizi tehdit ediyor. Kartal'da 10 binanın yıkım kararını çıkardık. Orada dinlemedik. Bundan sonra da dinlemeyeceğiz. Bu kaçak yapılaşmayla devam edersek bu deprem faturası bize çok çok ağır olur. 

ANKETLERE GÜVENİM KALMADI: Çok açık, net bir şey söyleyeyim. Benim artık bu anketlere vesaire güvenim kalmadı.

TRUMP ABD'YE DAVET ETTİ: Sayın Donald Trump ABD'ye davet etti. 31 Mart'tan sonra belki bir Washington ziyareti olabilir, belki Trump da Türkiye'ye bir ziyarette bulunabilir.

KONTROL TÜRKİYE'DE OLUR: Türkiye'nin sınırında güvenli bir bölge olacaksa, o bizim kontrolümüzde olmalı.

İlk kez kadın müzesi kuruyoruz

238 bin metrekarelik alanda yap-işlet-devret modeliyle hayata geçen proje kapsamında 2 adet 70 yat bağlama kapasiteli yat limanı,  toplam yatak sayısı 1200 olan 5 yıldızlı 3 otel inşa edilecek. 3 müzenin de olacağı Tersane’ye ilk kadın müzesi kurulacak. Yıllık ortalama 30 milyon ziyaretçiyi ağırlayacak Tersane İstanbul projesinin üç yılda tamamlanması öngörülüyor.  

Suriyeliler evine dönmek istiyor

Kahramanmaraş'ta halka hitap eden Başkan Erdoğan, şunları söyledi: “Avrupa halkları kendi topraklarında huzur ve güven içinde yaşıyorsa Türkiye’nin ve Türk milletinin fedakârlığı sayesindedir. Ama biz bu fedakârlığı ilanihaye yapacak değiliz. Suriyeli kardeşlerimiz de kendi evlerini, vatanlarını özlüyor. Bir an önce vatanlarına dönmek istiyor. 311 bin Suriyeli kardeşimiz terörden temizlenen bölgelere döndü. Diyoruz ki ‘Gelin İdlib bölgesini güvenli hale getirelim.’ Rusya ve İran’la görüşüyoruz. Gelin Münbiç’i sahiplerine teslim edelim. Yarım milyon Suriyeli dönmek için Türkiye’nin bölgeyi güvenli hale getirmesini bekliyor.” 

Erdoğan’a doğum günü hediyesi 

Bartın Gençlik Merkezi gönüllü üyesi 65 genç, 26 Şubat’ta doğum günü hediyesi olarak Başkan Erdoğan’a vermek için filografi sanatıyla silüet çalışması yaptı. Gençlerin 10 bin çivi ve 3 bin 750 metre ip kullanarak Erdoğan’ın boyunda yaptığı çalışmada, “Tek bayrak, tek vatan, tek millet, tek devlet” ifadeleri de yer alıyor.