Başbakan Yıldırım: Bu işin hesabını bölge halklarından değil kararı verenlerden soracağız 

Yıldırım, “Belirli insanların hırsı yüzünden o bölge insanına, Kürt kardeşlerimize bu zulmü reva görenler, elbette bunun hesabını vereceklerdir” dedi. 

1

Başbakan Yıldırım, Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) tarafından düzenlenmek istenen referandumun hiçbir soruna çözüm getirmeyeceğini söyledi. “Bu referandum, bölgede var olan istikrarsızlığı, otorite boşluğunu ve kaosu daha fazla körükleyecek ve bunun bedelini orada yaşayan insanlar ödeyecek” diyen Yıldırım, “Belirli insanların, yöneticilerin hırsı, uçuk hayalleri yüzünden o bölge insanına, Kürt kardeşlerimize bu zulmü reva görenler, elbette bunun hesabını vereceklerdir” dedi. 

GAYRİMEŞRU, YOK HÜKMÜNDE 

Yıldırım, “Bu referandum nasıl sonuçlanırsa sonuçlansın, bunun hesabını Kürtlerden, Araplardan, Türkmenlerden değil bu yanlışta ısrar edenlerden soracağız. Referandum, gayrimeşrudur, yok hükmündedir” diye konuştu. 

Ailelerimiz ve çocuklar rahat olsun 

Başbakan Binali Yıldırım, TEOG sisteminin kaldırılmasıyla ilgili “AK Parti iktidarı olarak bugüne kadar gençlerimizin aleyhine olacak hiçbir işin içinde olmadık. Velilerimizin bütçelerini zorlayan, öğrencilerimizi yarış atına çeviren bu anlamsız sınav sisteminin sürdürülmesini artık uygun görmüyoruz. Ailelerimiz ve çocuklarımız rahat olsun” dedi. Cumhurbaşkanı Erdoğan da bu sistemin çocukları yarış atına çevirdiğini söylemişti.