Cumhurbaşkanı Erdoğan: Bu ihaneti yapanlar gün yüzü görmeyecek

Muhtarlar buluşmasında FETÖ’yle mücadeleye vurgu yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Hak ettikleri cezaya çarptırılana kadar peşlerinde olacağız. Bu ihaneti yapanların hiçbiri rahat yüzü göremeyecek” dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde 40. Muhtarlar Toplantısı’nda FETÖ ile mücadeleye dikkat çekerek şunları kaydetti: Ülkemizde darbeler, herkesten önce millete karşı gerçekleştirilmiştir. 15 Temmuz’da yaşadığımız ihanet teşebbüsünün hedefi de milletimizdir. Bu hainler şimdi adalet önünde hesap veriyor. Davalarda suçlu bulunan herkes ihanetinin derecesine göre cezasını alıyor. Yurtdışına kaçmış olanları da asla kendi hallerine bırakmayacak, hak ettikleri cezaya çarptırılana kadar peşlerinde olacağız. Bu ihaneti yapanların hiçbiri rahat yüzü göremeyecek.

GÖZ DİKEN BEDELİNİ ÖDER 

Şehitlerimiz vatanımızın tapu senetleridir. Bu ülkeye göz diken herkes önce bu senedin bedelini ödemeyi göze almak zorundadır. Türkiye’nin en büyük gücü, tarih geçmişidir.

Kerkük türküsüne büyük alkış 

Erdoğan’ın muhtarlar buluşması Türkmen sanatçı Abdurrahman Kızılay ile tanınan “Altın Hızma” isimli Kerkük türküsüyle başladı. Kerkük Türkmenleri’nin onurlu bir mücadele verdiği günlerde çalan türkü büyük alkış aldı. 

Söyleye söyleye değil bir gece ansızın girilir

Bu hattı mustafa kemal çizdi

Ankara’nın doğusundaki ve kuzeyindeki tüm coğrafyalar kalbimizin bir yanı, batısındaki ve güneyindeki tüm coğrafyalar da kalbimizin diğer yanıdır. İnsan kalbini parçalayabilir mi? Gazi Mustafa Kemal, Kerkük’e kadar burada bu hattı çizmediler mi? Kerkük Türkmenleri oralarda değil miydi? Kalkıyor, ‘Kerkük benim’ diyor. Sen hangi hakla ‘Kerkük benim’ diyorsun? Ne işin var senin Kerkük’te? Biz orada PKK’yı, DEAŞ’ı, Suriye’de YPG’yi orada tasarruf alanında yetki kullanımına müsaade etmeyeceğiz. Yeri geldiğinde bir gece ansızın geliriz gereğini de yaparız. Söyleye söyleye değil, bir gece ansızın girilir.

IKBY yaptırımlarını tek tek açıkladı

Erbil’den tek bir yere uçuş olmayacak

IKBY’ye yeni yaptırımları tek tek açıklayan Erdoğan şunları kaydetti: Şimdi yukarıdan gıda, ilaç, elbise gibi şeyler artık girmeyecek. Hava sahası kapalı, Erbil’den uçuş olamayacak. Biz, merkezi yönetime tüm ihtiyaçları göndereceğiz. Merkezi yönetim halka gerekli yardımı yapacak. İnsani noktadaki hassasiyetimiz devam edecek ama halkın da onlara gereken dersi vermesini istiyoruz.

Kürtçülük hakkın değil

PKK-PYD kardeşlerimizi istismar ediyor. Kürt kardeşlerim bu teröristleri savunuyorsanız yollarımız ayrılır. Kürt’üm demek hakkındır ama Kürtçülük yapmak hakkın değildir, bölücülüktür.  

Sizin doktorunuz uçağınız yok mu? 

Somali’deki terör saldırısına dünyanın kulak tıkadığını söyleyen Erdoğan şöyle devam etti: Somali’de 300 insan teröre kurban gitti. Yüzlerce insan yaralı. Kim koştu oraya?  Türkiye. Nerede dünyadaki diğer ülkeler? Sizin uçaklarınız, cerrahlarınız, doktorlarınız yok mu? Bu bir dertli olma işidir. Nerede mağdur, mazlum varsa biz oradayız. Bu başka bir sevda.