Bu harekat yapılacak

Milli Savunma Bakanı Canikli hazırlıkları son hızla devam eden Afrin harekâtıyla ilgili, “Sınırda tehdit seviyesi her geçen gün yükseliyor, bu harekât yapılacak” dedi.

‘AFRİN’E GİRMEYİN’ DİYEN ABD’YE EN NET CEVAP 

Milli Savunma Bakanı Nurettin Canikli planlanan Afrin operasyonuyla ilgili A Haber canlı yayınında soruları yanıtladı. Operasyonun kapsamı ve hedefleriyle ilgili bilgi veren Canikli, “Tehdit seviyesi her geçen gün yükseliyor. Tüm terör hatları ortadan kaldırılacak” diye konuştu.

GÜNÜ, SAATİ AÇIKLANMAZ 

Milli Savunma Bakanı Canikli, “Bu operasyon gerçekleştirilecek, yapılacak, Sayın Cumhurbaşkanımızın da ifade ettiği gibi. Ama zamanı, saati tamamen harekâtın gerekliliği çerçevesinde, harekâtın en etkili, en başarılı şekilde yürütülmesiyle alakalı planlamanın bir parçası. Dolayısıyla o çerçevede şu anda gereği yapılıyor” dedi. 

Milli Savunma Bakanı Canikli, “Tüm terör hatları ortadan kaldırılacak. Operasyonun Türkiye’nin uluslararası hukuktan doğan hakkı var. Harekat için şartları olgunlaştırıyoruz. Bu harekat yapılacak. Temel hedefimiz PYD terör örgütünün tamamen ortadan kaldırılması. Sınırımızda Türkiye’ye yönelik terör tehdidi her geçen gün daha da artıyor. PYD’ye en büyük silah desteğini ise ABD sağlıyor” diye konuştu.

RUSYA, ASKERİNİ ÇEKECEK 

Rusya ile yapılan Afrin görüşmesi hakkında konuşan Canikli, “Ruslar askeri varlıklarını çekecekler” açıklamasında bulundu. 

ABD açıklaması anlamsız 

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü’nün Afrin açıklamasıyla ilgili konuşan Milli Savunma Bakanı Canikli, “Boş ve anlamsız bir değerlendirme. Bir defa DEAŞ bitti. Aslında şu ifade bile DEAŞ’ın, Amerika tarafından özellikle Suriye’de, belli bölgelerde nüfuzunu oluşturması için araç olarak kullandığının bir yansıması. Bu yaklaşım bugün itibarıyla son derece anlamsız, içi boş bir sözdür, açıklamadır. DEAŞ tehdidinin bittiği resmi olarak ilan edildi zaten.”