Bosna için 3'lü zirve

Bosna için 3'lü zirve yapılacak. Başkan Erdoğan, Sırbistan Cumhurbaşkanı Vucic'i kabul etti. Erdoğan, Bosna Hersek'te yaşanan krizin aşılması için “Boşnak, Hırvat ve Sırp liderleri bir araya getirme kararı aldık” dedi.

GÜLCAN TEZCAN

Başkan Recep Tayyip Erdoğan ve Sırbistan Cumhurbaşkanı Aleksandar Vucic'i Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde kabul etti. İki lider, baş başa yaptıkları görüşmenin ve Yüksek Düzeyli İşbirliği Konseyi Oturumu'nun ardından çeşitli anlaşmaların imza törenine katıldı. İmzaların atılmasının ardından iki Cumhurbaşkanı ortak basın toplantısı düzenledi. Başkan Erdoğan, Sırbistan ile ilişkilerin mükemmel seviyede olduğunu belirterek, Bosna Hersek'te süren siyasi kriz konusunda görüş alışverişinde bulunduklarını vurguladı. Erdoğan şöyle devam etti: "Üçlü yapının Bosna Hersek'in toprak bütünlüğü üzerindeki yaklaşımı büyük önem arz ediyor. Sırbistan'da yapılacak seçimlerin ardından Bosna Hersek Devlet Başkanlığı Konseyi'nin üç liderinin bir araya getirilmesi ve liderlerle bir toplantı yapılmasını istiyoruz. Bosna Hersek'teki yaklaşımda Boşnaklar, gerek Hırvatlar gerekse Sırplar olmak üzere üç lideri bir araya getirelim ve bu işi başaralım. Bu karara vardık. Buluşma belki Belgrad'da olur belki İstanbul'da olur."

HERZOG GELEBİLİR

Erdoğan, İsrail ve Türkiye arasındaki diyalog sürecine ilişkin bir soru üzerine şunları söyledi: "Cumhurbaşkanı Sayın Herzog ile yapmakta olduğumuz görüşmeler var. Belki Sayın Herzog'un Türkiye'ye bir ziyareti olabilir."

İki ülke arasında 4 anlaşma imzalandı.

VUCİC'İ ŞAŞIRTAN OLAY

Vucic, resmi karşılama töreninde rüzgar nedeniyle yerinden kalkan halıları düzelten Cumhurbaşkanlığı çalışanlarından övgüyle bahsetti. Erdoğan'a görevlilerin hassasiyetinden bahseden Vucic, "Başka hiçbir ülkede görmediğim bir şey. Baktım ki fotoğrafçısı kameramanı hepsi el ele verip düzelttiler. Bu onların hepsinin devletine ve size olan sevgi ve saygılarını gösteriyor" dedi.

ERDOĞAN'DAN OKUL ZİYARETİ

Kadıköy Abdülhamid Han Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri, okullarında Başkan Erdoğan'ı misafir etti.