MHP lideri Bahçeli: Bolton musun Dalton musun!

MHP lideri Bahçeli, “Bolton musun Dalton musun bilmem. Türkiye ne yapacağını sana ve patronlarına mı soracak” dedi.  

MHP lideri Devlet Bahçeli, partisinin Meclis’teki grup toplantılarında ABD Ulusal Güvenlik Danışmanı John Bolton’ın açıklamalarına tepki gösterdi. Bahçeli şunları söyledi: “Bolton musun Dalton musun bilmem, Türkiye ne yapacağını sana ve patronlarına mı soracak? Bu nasıl bir küstahlıktır, nasıl bir terbiyesizliktir. 

SAPKINLIK, ALÇAKLIK 

Müttefikleri Kürt savaşçılarıymış. Müttefik olduğunuz insan kasaplarının Kürt kardeşlerimizle en ufak alakaları yoktur. Bunların görüldüğü yerde imhaları vaciptir. PKK’yı ve YPG’yi Kürt kökenli vatandaşlarımızla birleştirmek sapkınlıktır, sapmadır, alçaklıktır. Türkiye’yi Kürtlerle mücadele halinde göstermek ne adamlıktır, ne dostluktur. Teröristlerin Kürt olarak gösterilmesi güftandır. Terörist teröristtir, insan yerine bile konulamayacaktır.  

ABD HESAPLARINI DEĞİŞTİRECEK

ABD ile DEAŞ'ın ABD ile YPG’nin bağını görmezden gelmek için ya kör, ya sağır olmak gerekmektedir. Irak’tan çekiliyorlardı, Afganistan’dan dönüyorlardı. ABD’nin bir yere gittiği falan yoktur. Türkiye’nin kararlı tutumu, askeri gücü ve siyasi başarısı ABD’nin hesaplarını yeniden gözden geçirmesine yol açacaktır. Türkiye’nin gücü dosta da düşmana da en kati şekilde gösterilmelidir. MHP terörle mücadelede hükümetin arkasındadır. Menbiç zulümden kurtarılmalıdır. Fırat’ın doğusu kandan, cinayetten arındırılmalıdır.