Bizi arayan, şantiyede bulacak

İBB yönetiminin 5 yılda 5 bin konutu dönüştüremediğini söyleyen AK Parti İBB Başkan adayı Kurum, “Bizi arayanlar, deprem dönüşümünü yaparken bulacaklar. Yerin altında metro şantiyelerinde bulacaklar” dedi.

Cumhur İttifakı ve AK Parti İBB Başkan adayı Murat Kurum, Haber Global'de değerlendirmelerde bulundu. İstanbul'da artık bir yorulmuşluk ve bıkmışlık olduğunu, yağmur nedeniyle insanların 3 saat yolda kaldığını belirten Kurum, "Nasıl olur böyle bir şey? Metro ve metrobüs kuyruklarını, duraklarını her gün izliyoruz. Ben çok net söylüyorum, bırakın yeniden ikinci bir 5 yıla aday olmayı şu an görevinden istifa etmelidir. Ben böyle bir durumda olacağım, bir dakika oturmam orada. 5 sene bu kadar çalışacağım ondan sonra da metrobüste bu çileyi millet çekecek, olmaz öyle şey" dedi. İmamoğlu'nun "650 bin konut yapılmamalı" açıklamasını talihsizlik olarak değerlendiren Kurum, "Sen eğer bu şehrin şehreminiysen, bu şehri yöneten belediye başkanıysan bunlara çözüm getirmek zorundasın, bu iradeyi ortaya koymak zorundasın" diye konuştu.

5 BİN KONUTU YAPAMADI

Kurum, Bahçelievler Kongre ve Kültür Merkezi'nde düzenlenen "Erzurumlular ile İftar Sofrası" programına katıldı.

İBB yönetiminin 5 yılda 5 bin konutu dönüştüremediğini, ancak kendilerinin 650 bin konutu dönüştürme noktasında kararlı olduklarını söyleyen Kurum, "Bizi arayanlar, deprem dönüşümünü yaparken bulacaklar. Yerin altında metro şantiyelerinde çalışırken bulacaklar" dedi.

'EKREM SÜRESİZ TATİLE ÇIKACAK'

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin "metro yapım çalışmalarına başlama töreni" yapmasını değerlendiren Kurum, şöyle devam etti: "Ne yapacaklarını bilmiyorlar, korkuyorlar. İstanbul'un kaynaklarını kendi menfaatleri için bir rant olarak görerek her yere dağıttılar. 31 Mart'ta biri eş genel başkanlığı kaybedecek, biri de bir türlü ilgilenemediği İstanbul'u kaybedecek ve onu biz süresiz tatile gönderiyoruz."