Biz bir ölürüz, bin diriliriz 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Beştepe’de düzenlenen Dünya Kadınlar Günü etkinliğinde Zeytin Dalı Harekatı’na ilişkin, “Şunu bilin, biz bir ölürüz, bin diriliriz ve bu yolda böyle gideceğiz” dedi. 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Beştepe Kültür ve Kongre Merkezi’nde Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Dünya Kadınlar Günü Programı’nda konuştu. Erdoğan, Zeytin Dalı Harekatı’nda şu ana kadar etkisiz hale getirilen terörist sayısının 3089’a ulaştığını belirterek “Şunu bilin, biz bir ölürüz, bin diriliriz ve bu yolda böyle gideceğiz” dedi. 

Biz işgal için girmedik

Bugün buraya gelirken sordum Son durumu aldım. İnşallah Afrin’de bitecek. Biz işgal için girmedik, teröristlerden buraları temizlemek için girdik. İşimiz bitince orayı gerçek sahiplerine teslim edip döneceğiz. 

O silahlar bizim için mi? 

Dün Fırat Kalkanı bölgesinde bugün Afrin’de terörden temizlenen yerlerde hayatlarını yeniden kuracak olanlar kadınlardır. Bu operasyonun hedefleri belli. Durmayacağız, şu ne der bu ne der? Bunların hiçbiri bizi ilgilendirmiyor. Batı.. Sizin burada ne işiniz var? Bizim 911 km sınırımız var. 20 tane üs kurmuşsun Kuzey Suriye’de.. Ne işin var? 2 bin kamyon mühimmat getiriyorsun. DEAŞ’ı temizledik diyorsun. Bu silahlar neden? Yoksa bizim için mi getiriyorsun. Bak dedim biz bir ölürüz, bin diriliriz. Bizim Allah’ımız var. Çünkü biz şehadete koşuyoruz. Suriye’deki kadınların kendileri ve aileleri için yeni bir gelecek kurmaları için yanlarında olmayı sürdüreceğiz. Biz hiçbir zaman güya eşitlik adına kadınların sırtına en ağır yükleri atmayacağız. Kadına gerçek anlamda insan gibi muamele etmek toplum olarak elbette boynumuzun borcudur. Bu yola çıkarken hep kadınlarımızla birlikte yürüdük, bu mücadeleyi hep onlarla birlikte vereceğiz. 

Kadının güçlenmesi eylem planı hazır her aşamasını takip edeceğim 

Erdoğan: Kadının güçlenmesi eylem planı hazırlandı. Bu planın her aşamasını bakanlığımızla takip edeceğim.

“2018-2023 dönemini kapsayan kadının güçlenmesi eylem planı hazırlandı” diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan şöyle devam etti: Ülkemizde ilk defa böyle kapsamı bir strateji belgesi ortaya çıktı. Kadınların ekonomik ve sosyal hayatını güçlendirmek için gerekenler bu belgede. Bu belge ile kadınların güçlendirilmesi için yapılacak çalışmaların dayandığı bir yol haritası ortaya çıktı. Bu yol haritanıza göre düzeninizi kuracaksınız. Ekonomide kadınların yerini güçlendirme ve geliştirme gayreti içinde olacağız. Bir kez daha emeği geçenleri kutluyorum. Bu planın her aşamasını bakanlığımızla birlikte takip edeceğim. 

İnsanlığın öğretmenidir

Benim gözümde kadınlar insanlığın öğretmenidir. Kadınlarda zaten Allah vergisi bir kabiliyet olan güçlü bir sezgi var. Öğretmenlikle birleşince ömür boyu sırtımızı yasladığımız hanımlarımız gözümüzün nuru kızlarımız ortaya çıkıyor.

Okula gidemeyen kızların önünü açtık

“Okula gönderilmeyen kızlarımızın önünü açtık. Bu sayede erkek ve kız çocuklarımızın okullaşma oranları eşitlendi” diyen Erdoğan şöyle devam etti: Kadınların siyasete katılımında da tarihi kararlar aldık. Kadın milletvekili sayısı 2015 seçimlerinde 24’ten 81’e yükseldi. Kadınların oranı akademisyenler içinde yüzde 44’ü yargı mensupları içinde yüzde 31’i buldu. 

Erdoğan’ın sesinden 8 Mart mesajı 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü paylaştığı videoyla kutladı. Erdoğan, şair Erdem Bayazıt’a ait ‘Sana, Bana, Vatanıma, Ülkemin İnsanlarına Dair’ şiirinin bir bölümünü seslendirerek 8 Mart Dünya Kadınlar Günü mesajı verdi.  

En büyük ayrıcalık anneliktir  

“Zaman zaman, kadın meselesi konuşulurken anne vurgusu yapmamızdan rahatsız olanların bulunduğunu biliyorum. Bunlarla karşı karşıya çok geldim. Halbuki Allah’ın kadınlara verdiği en büyük ayrıcalık, işte bu annelik vasfıdır” diyen Erdoğan, şunları söyledi: 

3 çocuktan rahatsızlar

Ailede kadın iyi bir öğretmense babanın eksiğini de okulun eksiğini de toplumun eksiğini de o giderir. Her bir kanalı ayrı bir sorun, ayrı bir adeta kanalizasyon haline dönüşmüş olan medyanın şerrinden evlatlarımızı, ailelerimizi ve milletimizi koruyacak olan ilk ve güçlü kalkan yine kadınlardır. Kadını annelik vasfından ayırmak demek, aynı zamanda tabii sıfatı olan öğretmenliğini de yok saymak demektir. Zaman zaman söylüyorum; üç çocuk diyorum. Birileri rahatsız oluyor. Çünkü bumilletten rahatsız oluyorlar. 

Marjinalleri dikkate almayın

İslam’ı güncel hale getiremeyecek kadar acizler!

Erdoğan: İslam’ı 14 asır öncesi hükümleri ile bugün uygulayamazsınız. 

İlahiyat tartışmaları çok sert tepki gösteren Cumhurbaşkanı Erdoğan,  “Bu konuda marjinalleri asla dikkate almayız. Din adamı olarak ortaya çıkıp da kadınla ilgili çok farklı açıklamalarda bulunup dinimizde kesinlikle yeri olmayan bazı içtihatta bulunan kişiler ortaya çıkıyor” diyerek şöyle devam etti: Anlamak mümkün değil. Çünkü İslam’ın güncellenmesinin gerektiğini bilmeyecek kadar da aciz bunlar. İslam’ın hükümlerinin güncellenmesi var. Siz İslam’ı 14 asır öncesi hükümleri ile bugün uygulayamazsınız. 

Tefe koyacaklar ama! 

Beni birçok hoca efendi tefe koyacak o ayrı mesele. Rabbim bizi tefe koymasın. Reklamım iyisi kötüsü olmaz mantığıyla söylenen sözleri biz asla kabul edemeyiz. Tartışmayı dinimizin kavramlarıyla yürütmek kadınlara değil, inancımıza da dinimize de aykırıdır. Bizim mukaddes kitabımız Kuran’dır. Kuran’a ters değilse mesele bitmiştir. Eskiler, yani kudema usulsüzlüğümüz, ululsüzlüğümüzdendir derdi.  

Diyanet niye bunlarameydanı bırakıyor!

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Din İşleri Yüksek Kurulu’nda çok çok vasıflı. Bütün ilim dallarında yetki sahibi olan hocalarımız var. Birçok, bütün bu hocalarımız ne iş yapıyorlar. Niçin bu alanı bu adamlara kaptırıyorlar. FETÖ olayı da böyle oldu. Söyledik söyledik sonunda bir şura yaptırdık. Asıl konuşması gereken konuşmayınca meydan FETÖ’ye kaldı. FETÖ’nün arkasından gelen maalesef tiplere kaldı. FETÖ’nün kalitesi vasfı ortada, arkasından gidenler onlar ondan daha da geri.