AKŞAM GAZETESİ
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin TBMM Grup Toplantısı'nda önemli mesajlar verdi. Terörsüz Türkiye sürecine değinen MHP lideri Bahçeli, bu kapsamda düzenledikleri toplantılarla halkın nabzını tutup, kaygılarını gidermeye çalıştıklarını vurguladı. Bahçeli, "Dertler sağanak sağanak olsa da biz varız ve buradayız. Sorunlar yumak yumak olsa her zaman milletimizin yanında ve hizmetindeyiz. Biz Milliyetçi Hareket Partisi ve Cumhur İttifakı'yız" dedi.
İTTİFAKTA ÇATLAK YOK
"Bizim zehirle işimiz yok, balın peşindeyiz" diyen Bahçeli, "Biz milli birlik ve beraberliğin kıyamete kadar varlığını sürdürmesinin azim ve kararlığındayız. Başka gemilerin dümen suyuna kapılmadan, fırtınalı denizleri birer birer aşmanın, kalıcı barış ve huzuru sağlamanın amacındayız" ifadelerini kullandı. Bahçeli, 29 Ekim'de Anıtkabir ziyaretine ve resepsiyona katılmadığı için Cumhur İttifakı'nda kriz olduğu yönündeki iddiaları yalanladı: "Maksadı bulanık, iradesi çarpık kimi çevrelerin 'Terörsüz Türkiye' hedefini sabote etme çabası bizim nazarımızda yok hükmündedir. MHP ve Cumhur İttifakı arasında 'Terörsüz Türkiye' hedefi etrafında ne bir görüş ayrılığı ne de siyasi bir ihtilaf asla, kat'a söz konusu değildir. 'Çatlak var' demekten bıkmadılar. Cumhur İttifakı bayraktır, vatandır, millettir, dünyayı Türkçe okuyan, ihanete ve zulme kahramanca direnen Kızılelma ruhu, İ'la-yı Kelimetullah şuurudur."
HEPSİ TERS KÖŞE OLDU
Bahçeli, "Külliye'deki Cumhuriyet resepsiyonunu neden protesto etmişim. Yok Kıbrıs politikasında derin anlaşmazlık varmış, yok gözünün üstünde kaşın varmış, yok öyleymiş yok böyleymiş. Geçiniz beyler geçiniz, iddia sahiplerinin hepsi çuvalladı, yine ters köşeye yattı. Anıtkabir'e gitmememizin nedeni insani bir halden kaynaklanmış olamaz mı? Belki de turnusol kağıdı gibi kimin kiminle iş çevireceğini, ne söyleyeceğini bir test vetiresi olarak görmüş olamaz mıyız? Resepsiyona katılınca bu defa da Anıtkabir'i protesto etmiş gibi takdim edilmeyecek miydik? Anıtkabir'e gitmeyip de koşa koşa resepsiyona katılanları görmemek ayıplı ve alçalmış bir çifte standart değil midir?" diye sordu.
AK Parti'yle aralarında iki tarafı sımsıkı saran bir hakikatin olduğunu kaydeden Bahçeli, "Ben az söyledim, onlar çok anlasın. FETÖ'cü hainlerin yalan ve iftira dolu sözlerine eyvallah edersek, Türk ve Türkiye Yüzyılı'ndan dönersek gök girsin kızıl çıksın. Cumhur İttifakı yoluna devam edecek, tarihi mücadelesini sürdürecek, yeni yüzyılın çatısını el birliği, güç birliği, hedef birliği, inanç birliği, ülkü birliği eşliğinde imanla örecektir" dedi.
İTTİFAKIMIZ BÜTÜN OLARAK İLERLİYOR
AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, Bahçeli'nin Cumhur İttifakı'na yönelik açıklamalarına destek verdi. Cumhur İttifakı'nın Türkiye Yüzyılı hedeflerine ulaşmak için bir ve bütün olarak yoluna devam ettiğini belirten Çelik, "Ülkemizin etrafındaki kaos senaryolarına karşı en güçlü ve stratejik cevabımız Cumhur İttifakı'nın siyasi iradesidir. Cumhuriyetimizi koruyarak, demokrasimizi güçlendirerek ve iç bünyemizi sağlam tutarak geleceğe ilerliyoruz. 'Tek vatan, tek millet, tek devlet, tek bayrak' ilkemizi en yüksekte tutuyoruz. Sayın Cumhurbaşkanımızın ve Sayın Bahçeli'nin kararlı ve dirayetli duruşuyla hedeflerimize ilerliyoruz. Aziz milletimizin duası ve desteği en büyük gücümüzdür" ifadelerini kullandı.
KOMİSYON İMRALI'YA GİTMELİ
Meclis'te kurulan komisyondan seçilecek milletvekillerinin İmralı'ya gitmesinin süreci güçlendireceğini aktaran Bahçeli, "MHP, böylesi bir heyete katılmaya hazırdır. Korkuya, kaygıya, çekinmeye, çelişkide bocalamaya gerek yoktur. Bugüne kadar İmralı sözünü tutmuş, açıklamalarının arkasında durmuştur. Ok yaydan çıkmış kutlu hedefe kilitlenmiştir. 'Terörsüz Türkiye', ayağındaki paslı zincirleri kıran muktedir Türkiye'dir. 'Terörsüz Türkiye', huzur ve barış içinde yaşayan mutlu Türkiye'dir" ifadelerini kullandı.
DEMİRTAŞ'IN TAHLİYESİ HAYIRLI OLUR
Bahçeli, bir gazetecinin "Anayasa Mahkemesi'nin Selahattin Demirtaş ile ilgili kararına" ilişkin soruya "Sayın Selahattin Demirtaş hukuki yoldan sonuca ulaşmıştır, tahliyesi Türkiye açısından hayırlara vesile olacaktır" yanıtını verdi. Demirtaş da cezaevinden mektup yazarak, Bahçeli'ye teşekkür etti. 9 yıldır tutuklu olan Demirtaş hakkında üçüncü kez hak ihlali kararı veren Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi (AİHM), Türkiye'nin yaptığı itirazı reddetti. AİHM'in kararı böylece kesinleşti.