Birleşmiş Milletler Genel Kurul Başkanı Volkan Bozkır: Hiçbir darbe BM'de destek bulamayacak

BM 75. Genel Kurul Başkanı Volkan Bozkır, “BM olarak size şunu garanti edebilirim ki; benim başkanlığım döneminde hiçbir ülkedeki askeri darbe destek bulmayacak” dedi.

Birleşmiş Milletler (BM) 75. Genel Kurul Başkanı Volkan Bozkır, ilk yurt dışı ziyaretini Türkiye'ye yaptı. Bozkır, BM Genel Kurul Başkanlığı yapan tarihteki ilk Türk oldu. Bozkır temasları kapsamında TBMM'de konuşma yaptı. Bozkır öncesinde de, BM Mukim Koordinatörlüğü ve Türkiye'de yerleşik diğer BM ajanslarının temsilcileriyle bir araya geldi. Volkan Bozkır, TBMM Genel Kurulu'nda yaptığı konuşmada, "Birleşmiş Milletler olarak size şunu garanti edebilirim ki benim başkanlığım döneminde hiçbir ülkedeki askeri darbe destek bulmayacak" dedi.

SURİYE SINIRINA GİDECEK

Volkan Bozkır, temasları kapsamında TBMM Başkanı Mustafa Şentop ile bir araya geldi. Bozkır'ın ayrıca 10 Nisan'da, Hatay'da, kuzeybatı Suriye'ye yönelik icra edilen BM sınır-ötesi insani yardım operasyonlarını ziyaret etmesi ve geçici barınma merkezinde incelemelerde bulunması planlanıyor.

İSTANBUL BM MERKEZİ OLACAK

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Birleşmiş Milletler (BM) 75. Genel Kurul Başkanı Volkan Bozkır'la bir araya geldi. Çavuşoğlu, görüşmeyi Twitter'dan değerlendirdiği mesajında, "BM 75. Genel Kurul Başkanı olarak ilk resmi ziyaretini gerçekleştiren Bozkır'la görüştük. Onun önderliğinde Genel Kurul çalışmaları pandemiye rağmen kesintisiz yürüyor" ifadesini kullandı. Türkiye'nin BM'deki öncü rolünün ve Bozkır'a desteğinin devam edeceğini belirten Çavuşoğlu, İstanbul'u BM merkezi haline getireceklerini kaydetti.

ÜLKEMİZİN FEDAKARLIĞINI ANLATACAĞIM

Son birkaç ayda Birleşmiş Milletler'de Suriye konusunda üç kez toplantı yaptıklarını ifade eden Volkan Bozkır, Suriye konusunu gündemde tutmaya çalıştığını söyledi. Bozkır, "Suriye'deki insani yardımlar, insan hakları ihlalleri, Suriye'nin durumu, insani yardımların geçişi konusunda çeşitli toplantılar yaptık. Hatay'a gidişimde bir anlamda bu çekilen sıkıntıları bir kez daha dünya gündeminde tutmak ve de ülkemizin bu mültecilere gerçekleştirdiği yardımları ve bu çok sayıda insanın, düçar durumdaki insanın karşı karşıya kaldığı bütün sorunlara karşı ne kadar önemli bir başarı elde edildiğini ve ne kadar büyük fedakarlıklarla bu noktaya gelindiğini bir kere daha orada vurgulamak imkanını bulacağız" diye konuştu.