'Bırakın çıkmamayı orada bulunmaya hakkınız yok'

Cumhurbaşkanı Erdoğan ABD’ye, “11 bin kilometreden kalkıp buraya niye geliyorsun? Bu topraklar senin mi? Münbiç’ten çıkmamayı bırak, orada bulunmaya hakkınız yok” diye seslendi.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN’DAN ABD’YE ÇOK SERT MÜNBİÇ TEPKİSİ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Beştepe Millet Kültür ve Kongre Merkezi düzenlenen Milletimizle Birlikte Daha Yeşil Türkiye Buluşması’nda konuştu. Erdoğan, “21 Mart aynı zamanda Nevruz günü baharın müjdesidir. Nevruzumuz mübarek olsun. Biz PKK’nın nevruzunu değil, inananların kutladığı nevruzu kutluyoruz” dedi.

İLERİ GERİ KONUŞUYORLAR 

Zeytin Dalı Harekâtı’nın başlangıcından bu yana 3698 teröristin etkisiz hale getirildiğini belirten Erdoğan, ABD’ye Münbiç konusunda çok sert tepki gösterdi. Erdoğan “Defalarca ilan ettiğimiz operasyonlarımızın bundan sonraki hedefleri konusunda ileri geri konuşuyorlar. Neymiş, Münbiç’ten çıkmayacaklarmış. Bir defa sizin bırakınız oradan çıkmamayı, orada bulunmaya hakkınız yok. 11 bin kilometreden kalkıp buraya niye geliyorsun? Bu topraklar senin mi” ifadelerine yer verdi.

GİDER BİZ TEMİZLERİZ 

Erdoğan, “PKK rahat durmuyor. Bu sefer Irak’ta başladılar. Eğer Irak merkezi yönetimi PKK’yı temizlemezse, Sincar’da onları biz temizleriz. 2 gün içinde Kuzey Irak’ta 38 PKK’lıyı etkisiz hale getirdik. Devam ederse daha ileri gideriz. Şu anda Mehmedimiz gereğini yapıyor. İhtiyaç olursa önce ben ondan sonra milletim hep beraber gideceğiz” dedi.

Cesareti olan varsa buyursun

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Afrin zaferinin ardından sıranın Fırat’ın doğusuna geleceğini belirterek meydan okudu. Erdoğan şunları söyledi: “Türkiye, Münbiç başta olmak üzere sınırları boyunca kendisine saldırmak üzere hazır bekleyen terörist tehdidi tamamen ortadan kalkana kadar durmayacaktır. Hep söylüyorum, biz bu yola baş koyduk. Varsa cesareti olan buyursun, hodri meydan diyoruz.”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, mektubu Ömer Halisdemir’in ailesine, Başbakan Yıldırım ise Afrin şehidi Mithat Dunca’nın ailesine gönderdi.

Orman varlığımız yüzde 30’a çıkacak

“Amacımız, halen ülkemizin yüzde 28,6’sını kaplayan orman varlığımızı, 2023 yılında yüzde 30’a çıkarmaktır. Dünyada orman varlığını artıran az sayıda ülkeden biriyiz.”

“Daha Yeşil Bir Türkiye’yi Birlikte İnşa Edelim” sloganıyla yola çıkan kampanyayla ilgili bilgi veren Cumhurbaşkanı Erdoğan şunları söyledi: “Orman varlığımızı 223 milyon dekara çıkarmış olmamız gerçekten iftihar vericidir. Kıyametin kopacağını bilsek dahi elimizdeki fidanı dikmeyi tavsiye eden bir Peygamberin ümmeti olarak bu tablo karşısında gurur duymamak mümkün değildir. Dünyada orman varlığını artıran az sayıdaki ülke arasında bizler de yerimizi aldık. Ecdadımız, kamu binalarına, okullara, saraylara, köşklere, velhasıl güzelleştirmek istediği her yere, taşla, tuğlayla, ahşapla birlikte yeşili yerleştirmeyi ihmal etmemiştir. Projelerimizin çevresini de ferah bir görüntüye kavuşturmak için özel gayret sarf ettik. Sadece bu tür özel projeleri değil, üniversitelerimizin kampüslerine kadar uygun olan her yerde ağaçlandırma çalışmaları gerçekleştirdik.”

İNANANLARIN NEVRUZU

Nevruzumuz mübarek olsun. Biz tabii PKK’nın nevruzunu değil, inananların kutladığı nevruzu kutluyoruz. 10 milyonlarca insanın mutluluk müjdesiolan kabul ettiği günü fitneye dönüştürenlere asla itibar edilmesin. Farklı anlamlar yükleyenler var, biz ne anlam yüklüyoruz ona bakalım.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, yöresel kıyafetli vatandaşlarla fotoğraf çektirdi. 

Trump’a ‘tavır al’ çağrısı yaptı

Amerika Başkanı Sayın Trump’tan ülkemize yönelik politikalardaki kafa karışıklığını giderecek, artık hadsizlik boyutuna varan açıklamaların önünü kesecek bir tavır ortaya koymasını bekliyoruz. Sayın Trump adına konuşanlar ne dediklerinin farkında değiller. Suriye’yle 911 kilometre sınırımız var. 350 kilometre de Irak sınırı var. Bu silahlar buraya niye geliyor? Demek ki bu sınırın ötesinde Türkiye var, bunu Türkiye’ye karşı kullanacaksın veya İran’a karşı kullanacaksın. Başka yok. Rusya ile böyle bir şeye giremez. Girdiği anda 3. Dünya Savaşı patlak verir.

Erdoğan kampanya kapsamında ilk mektubu posta kutusuna attı. 

BİZİ FELÇ ETMEYE KALKTILAR

Fetö dahi bizi durduramadı

Her zaman dimdik ayaktayız Fitili ateşlenen Gezi olaylarından beri kesintisiz saldırı altında, yakın tarihimizin en büyük atılımlarını da bu dönemde gerçekleştirdik. FETÖ dahi bizi durduramadı. Kimi şehirlerimizin bazı mahallelerinde çukurlar açarak bütünlüğümüze saldıran bölücü örgüt de bizi durduramadı. DEAŞ’ı bile üzerimize salmaya çalıştılar o da tutmadı. Terör örgütleri ile mücadelemizi yerinde yapacağız dedik ve hemen harekete geçtik. 15 Temmuz’da bizi felç etmeye çalışanlara dimdik ayakta olduğumuzun mesajını 2 bin kilometre karelik alanda verdik.

Vatandaşlar konuşması öncesi Cumhurbaşkanı Erdoğan’a şal verdi