Biden çantada Gülen’le geldi 

ABD Başkan Yardımcısı Joe Biden, Başbakan Binali Yıldırım’a Fetullah Gülen’i iade edebileceklerini söyledi. 

ABD Başkan Yardımcısı Joe Biden ve Başbakan Binali Yıldırım dünkü görüşmelerinin ardından ortak basın toplantısı düzenledi. Gülen hakkında Türk milletinin duygularını anladıklarını belirten Biden, “Hukuk uzmanlarımız Türk meslektaşlarıyla çalışıyorlar. Delilleri inceliyorlar. ABD mahkemelerine belgelerin takdim edilmesi lazım. Bu şekilde Gülen’i teslim edebiliriz. Biz hiçbir şekilde müttefikimize zarar veren bir kişiyi korumayız” dedi. 

İNTERNET OYUNU SANDIK 

Darbe girişiminden önceden haberleri olmadığını iddia eden Biden, “ABD, derhal kınadı. . Biz olaylar olurken bunun gerçek olup olmadığını veya bir internet oyunu olup olmadığını anlayamadık” ifadelerini kullandı. Biden, Türkiye’nin en büyük dostunun ABD olduğunu da ileri sürdü. 

SÜREÇ HIZLANDIRILMALI 

Başbakan Yıldırım ise Biden’a “Bundan sonraki süreçte bu teröristbaşının, ülkemize iadesi hızlandırılabilirse, Türk milletinin bu konudaki üzüntüsü, hayal kırıklığı hızlı bir şekilde müspete dönecektir” dedi. 

Fırat’ın batısı için mutabakat 

Başbakan, “Türkiye’nin güney sınırında yeni bir etnik oluşumu kabul etmeyiz. YPG’nin Fırat’ın doğusuna çekilmesi konusunda mutabıkız” dedi. Biden da “YPG ve Suriye kuvvetleri nehrin öbür tarafına geçmemelidir ve  buna bağlı kalmadıkları takdirde, Amerika’dan desteklenmeyecekler” dedi. 

15 Temmuz’u 11 Eylül’e benzetti 

Joe Biden, TBMM Başkanı İsmail Kahraman ile birlikte Meclis’in bombalanan bölümlerini gezdi. Biden, Kahraman görüşmesinde Fetullah Gülen’in iadesi gündeme geldi. Saldırıyı 11 Eylül'e benzeten Biden’ın “Keşke Fetullah Gülen başka bir ülkede olsaydı" ifadesini kullandığı öğrenildi.