Beyin göçü tersine döndü 

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu Türkiye’nin son dönemde bilimsel alanda yaptığı atılımlara dikkat çekerek, “Araştırma yapmak isteyen vatandaşlarımıza destek vermek önceliklerimiz arasında” dedi. 

HAKKI KURBAN

CHP Konya Milletvekili Mustafa Hüsnü Bozkurt’un beyin göçüyle ilgili önergesini yanıtlayan Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, “Son dönemlerde izlenen politikalar ve sağlanan teşviklerle ülkemizdeki akademik ve bilimsel kuruluşlarda oluşan uygun çalışma ortamlarından, akademik, bilimsel ve sanatsal çalışmalarını yürütmek amacıyla yurtdışına giden vatandaşlarımızın da istifade ettiği müşahede edilmektedir. Son yıllarda her sahada gerçekleştirilen atılımlarla Türkiye, artık dışarıya beyin göçü veren değil, aksine alan bir ülke haline gelmiştir” dedi.

127 ÜLKEDEN FAZLA NÜFUS 

“Bilimsel araştırma yapmak isteyen vatandaşlarımıza gerekli destek ve teşvikin verilmesi hükümetimizin öncelikleri arasında” diyen Çavuşoğlu, “Yurtdışında yaklaşık 4.6 milyonu Batı Avrupa ülkelerinde, geri kalanı ise K. Amerika, Asya, Ortadoğu ve Avustralya’da olmak üzere takriben 5.5 milyon vatandaşımız yaşamaktadır” ifadelerini kullandı. 5.5 milyonluk rakam, 127 ülkenin nüfusundan daha fazla. Örneğin Slovakya’nın nüfusu 5.4, milyon.