Beştepe'de uyum zirvesi

Cumhurbaşkanı Erdoğan, MHP lideri Bahçeli’yi Beştepe Külliyesi’nde kabul etti. Başbakan Yıldırım’ın da olduğu zirvede uyum düzenlemeleri konuşuldu.   

Osman Nuri CERİT 

24 Haziran seçimlerinden zaferle çıkan Cumhur İttifakı’nın liderleri Cumhurbaşkanı Erdoğan ile MHP lideri Devlet Bahçeli, dün Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde bir araya geldiler. Seçim zaferinin ardından gerçekleşen ilk görüşmede iki lider, Cumhur İttifakı’nın seçimlerde elde ettiği başarıdan dolayı birbirlerini tebrik ettiler ve seçim sonuçlarını değerlendirdiler. Görüşmeye Başbakan Binali Yıldırım’ın yanı sıra, Adalet Bakanı Abdülhamit Gül, Enerji Bakanı Berat Albayrak, MHP Genel Başkan Yardımcıları Semih Yalçın, Celal Adan ve Mustafa Kalaycı da eşlik etti. Buluşmada Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’ne geçiş başlığı da ele alındı. 

YOL HARiTASI KONUŞULDU 

Cumhurbaşkanı Erdoğan zirvede önceki gün kurmaylarıyla İstanbul’da yaptığı 6 saatlik çalışma konusunda Bahçeli’ye bilgi verdi. Erdoğan, TBMM’de yemin ederek yeni dönem görevine başlayacağı tarihe kadar olan sürede, mevcut hükümetin yetki kararnamesi kapsamında hayata geçireceği uyum düzenlemelerini Bahçeli'yle paylaştı. Erdoğan, yeni sisteme geçiş çerçevesinde yürütülen çalışmalarla ilgili değerlendirmelerini aktardı.