Beştepe’de milli birlik zirvesi 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Beştepe Külliyesi’nde Başbakan Yıldırım, CHP lideri Kılıçdaroğlu ve MHP Genel Başkanı Bahçeli ile çok olumlu bir görüşme gerçekleştirdi. 

1

MAHMUT GÜRER

Cumhurbaşkanı Erdoğan, FETÖ'nün alçak darbe girişimine yönelik mücadele sürerken, AK Parti, CHP ve MHP liderlerini topluca kabul ederek, darbelere ve teröre karşı "Milli 

Birlik" mesajı verdi. 

2 SAAT 40 DAKİKA SÜRDÜ

Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde gerçekleşen kabul, iki saat 40 dakika sürdü. Cumhurbaşkanı liderleri, "geçmiş olsun" ve "hoşgeldiniz"  diyerek karşıladı. Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, "Cumhurbaşkanımız,  darbeye karşı demokrasi, özgürlük ve hukukun üstünlüğünden yana açık ve net bir duruş sergilemelerinden dolayı parti liderlerine teşekkür etmiş ve bu birlik ve beraberlik ruhunun her türlü sorunun üstesinden gelmek için en önemli güç kaynağımız olduğunu vurgulamıştır" ifadesini kullandı. 

LİDERLER BİLGİLENDİRİLDİ 

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Kalın, "Siyasi görüş farklılıklarını bir kenara bırakarak meydanlara dökülen milletimizin ve verilen talimatları yerine getiren güvenlik güçlerimizin kahramanlıklarının hiçbir zaman unutulmayacağını ifade eden Sayın Cumhurbaşkanımız, Fetullahçı Terör Örgütü, PKK ve diğer güvenlik tehditlerine karşı mücadelenin kararlılıkla sürdürüleceğini belirtmiştir. Sayın Cumhurbaşkanımız 15 Temmuz gecesi ve sonrasında yaşananlar hakkında da liderleri bilgilendirmiştir" dedi. 

KABiNE TOPLANDI 

Temizlik düzenlemeleri  

Bakanlar Kurulu OHAL ilanının ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın başkanlığında Beştepe Külliyesi’nde toplandı. Toplantıda OHAL’in ilan edilmesinin ardından çok sayıda önemli düzenleme ele alındı. Kararnamelerle 15 Temmuz’da darbe girişiminde bulunan hain terör örgütü FETÖ’nün hızla kamu kurumlarından tasfiyesi ve devletin hızla yeniden yapılandırılmasına yönelik atılacak adımlar değerlendirildi. 

OLAĞANÜSTÜ HAL TiTiZLiKLE UYGULANACAK 


OHAL sürecinin titizlikle yürütüleceğinin ifade edildiğini belirten Kalın, “Bu konuda bütün siyasi partilerin işbirliği yapmasının önemi vurgulanmıştır. Ortak sorunlarımıza kalıcı çözümler üretmek için siyasi diyalog mekanizmalarının etkin bir şekilde kullanılması hususunda görüş birliğine varılmıştır" şeklinde konuştu.