Beştepe'de Atina zirvesi

Başkan Recep Tayyip Erdoğan, Yunanistan Dışişleri Bakanı Nikos Dendias'ı kabul etti.

Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ndeki kabul, 45 dakika sürdü. Kabulde, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu da yer aldı. Önce istikşafi sonra da istişari görüşmelerin ardından yapılan bu ziyaretin son birkaç yıldır gergin seyreden iki ülke ilişkilerinde önemli bir adım olduğu vurgulandı. Görüşmede Doğu Akdeniz, bölgesel meseleler ve iki ülke arasındaki sorunlar masaya yatırıldı. Öte yandan Yunanistan Hükümet Sözcüsü Aristotelia Peloni, düzenlediği haftalık olağan basın toplantısında Türkiye ile ilişkiler, Doğu Akdeniz konularında açıklamalarda bulundu.

MİÇOTAKİS İLE GÖRÜŞECEKLER

Yunanistan Dışişleri Bakanı Nikos Dendias'ın Ankara ziyaretine işaret eden Peloni, Atina'nın amacının gerilimi düşürme ve olumlu bir iklim yaratmaya çalışmak olduğunu dile getirdi. Peloni, şartların uygun olduğu ilk fırsatta Başbakan Kiryakos Miçotakis ile Başkan Recep Tayyip Erdoğan arasında bir görüşme gerçekleşeceğini belirtti.

SELMAN'A RAMAZAN TEBRİĞİ

Başkan Recep Tayyip Erdoğan, Suudi Arabistan Kralı Selman bin Abdulaziz ile telefonda görüştü. Ramazan ayı nedeniyle gerçekleştiği öğrenilen görüşmede, karşılıklı olarak tebrik mesajları iletildi.

GENÇLİK KOLLARI İLE BULUŞTU

Başkan Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti Gençlik Kolları Merkez Karar ve Yönetim Kurulu (MKYK) toplantısına katıldı. Yeni yol haritasının belirlendiği parti genel merkezindeki toplantı yaklaşık 1 saat sürdü.