Belediyeler DEM ile bölüşüldü

Başkan Erdoğan, CHP ile HDP/DEM ittifakı için, “Ortada ne şeffaflık ne de milli iradeye saygı var” dedi.

Başkan Erdoğan, Şırnak'ta terörle mücadelede kararlılık vurgusu yaptı: "Şırnaksız, Mardinsiz, Diyarbakırsız bir Türkiye olmaz. Gerçekleştirdiğimiz demokrasi ve kalkınma devrimi ile sinsi oyunu bozduk. Güvenlik koridoruyla etrafımızdaki ateşin ülkemize sıçramasının önüne geçiyoruz."

Yerel seçim çalışmalarına hız veren Başkan Erdoğan, dün önce Şırnak, ardından Mardin mitinglerinde seçmenle buluştu. Adliye Meydanı'nı dolduran 25 bin Şırnaklıya hitap eden Erdoğan, "Yavuz'un emaneti Şırnak insanıyla bugün yine bir başka güzel. Bin yılı aşkındır medeniyetimizin, inancımızın nabzının attığı bu şehri biz Allah için seviyoruz" dedi.

BÖLGEMİZİ BÖLEMEZLER

Ülkemiz huzur içinde Ramazan'ı geçirirken yakın uzak coğrafyamızda durumun hiç iç açıcı olmadığını belirten Erdoğan, "Bu ülke ve bu millet için çok büyük hayallerimiz var. Biz sadece eser ve hizmet siyaseti yaptık. Ülkenin her bireyinin hayatına olumlu yönde dokunduk. Bu bölgenin tamamıyla bizim ve ülkemizin bağını koparmaya çalıştılar. Şırnaksız, Mardinsiz, Diyarbakırsız bir Türkiye de olmaz" diye konuştu.

GÜVENLİK MESAJI

Erdoğan, bölücü terör örgütünün, tek parti faşizmiyle bu topraklarda kurulmaya çalışılan zulüm düzeninin sürmesi için ülkemizin başına bela edilen bir araç olduğunu vurguladı. Devletin de hatalarının olduğunu aktaran Erdoğan, "Ama bölücü örgüt aleni bir şekilde ihanetin maşalığını yapmıştır. Son 21 yılda gerçekleştirdiğimiz demokrasi ve kalkınma devrimi ile içerideki ve dışarıdaki tüm unsurlarıyla biz işte bu sinsi oyunu bozduk. Etrafımızdaki ateşin üstümüze sıçramasının önüne tamamen geçiyoruz. Türkiye'yi bu ateşin içine çekmek için kullanılan terör örgütleriyle sınırlarımız arasına set çekerek, emperyalistler ve maşalarına mesafe koyuyoruz" ifadelerini kullandı.

OYUNU TERSİNE ÇEVİRDİK

Savunma sanayii alanındaki projelere dikkat çeken Erdoğan, şöyle devam etti: "Ülkemizi pazar, insanımızı ucuz insan gücü, topraklarımızı ucuz ham madde kaynağı olarak görenler şimdi pazarımız haline dönüştü, yani oyunu tersine çevirdik. Daha düne kadar bize envai çeşit savunma sanayii ürünü pazarlayanlar şimdi bizim ürünlerimize talip olmaya başladılar. Allah'ın izniyle daha fazlasını gerçekleştireceğiz. Türkiye'nin önü de ufku da açıktır. Türkiye Yüzyılı güneşinin doğuşuna kimse mani olamayacaktır. Artık sadece daha kararlı değil, daha güçlüyüz. Ülkemizi geliştirme, milletimizi zenginleştirme yolunda daha hızlı yürüyoruz."

KİMİN ELİ KİMİN CEBİNDE BELLİ DEĞİL

Cumhur İttifakı'nın cam gibi şeffaf olduğunu belirten Erdoğan, "Karşı tarafta ortada ne şeffaflık var ne milli iradeye saygı. Kent uzlaşısı uydurdular. Kimin eli kimin cebinde belli değil" dedi.

Başkan Erdoğan, 15 Temmuz Demokrasi ve Şehitler Parkı'nda düzenlenen Mardin mitinginde konuştu. Meydandaki 50 bin kişiye hitap eden Erdoğan, Mardin'e 204 milyar lira kamu yatırımı yaptıklarını söyledi. Yerel seçimlere ilişkin mesaj veren Erdoğan, "Mardin bu defa tercihini eser ve hizmet siyasetinden yana kullanacak" dedi.

GAZZE DURUŞUMUZ DİK

Gazze'deki drama dikkat çeken Erdoğan, "İsrail'e en sert tepkiyi gösteren ülkeyiz. Gemi ve uçaklarla Gazze'ye 40 bin tondan fazla yardım sevk ettik. 900'den fazla kanser hastası ve yaralı Filistinli kardeşimizi ülkemize getirdik. Kim 'Gazze için bir şey yapmadılar' diyorsa yalan söylüyordur. 'Hamas terör örgütüdür' diyen CHP'nin listelerinden Meclis'e girenler, bize ders veremezler. İçimizdeki bazı cahiller bilmese de Tayyip Erdoğan'ın dik ve dirayetli duruşunu mazlum Gazze halkı çok iyi biliyor" diye konuştu. Vatandaşın gözünden kaçırmaya çalıştığımız hiçbir gizli saklı işimiz yok. Adeta bir cam gibi şeffafız. Bir de karşı tarafa bakın, ortada ne şeffaflık ne de dürüstlük var. Kent uzlaşısı diye bir şey uydurdular, kimin eli kimin cebinde belli değil. Belediyeleri DEM ile yönetilecek, DEM'siz yönetilecekler diye ikiye ayırmışlar. Biri çıkıyor DEM'lileri belediyeye almam diyor. Öteki çıkıyor küçük enişte edasıyla bu kişileri partiye koymam diyor. Ortada dürüstlük namına hiçbir şey yok. Gerçekten de tutarsızlık ve siyasi ahlaksızlık bunların paçalarından akıyor. Kürtleri istismar edenler tek cümle duymuyor. Bizi sevsin ya da sevmesin, oy versin ya da vermesin 85 milyonun tamamının hizmetkarıyız" dedi.

ERDOĞAN, İFTARA KONUK OLDU

Başkan Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan, iftarını Ankara'da misafir oldukları Taş ailesi ile birlikte yaptı. Emine Erdoğan, ziyaretlerine ilişkin sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda "Evin neşesi Gülhan, Nur Hayat ve Elif kızlarımızla sohbetimiz akşamımızı aydınlattı, teşekkür ediyorum" dedi.

İKİ BÖLGEDE DAHA PETROL ARANACAK

Gabar'da günlük petrol üretiminin 37 bin varili geçtiğini duyuran Erdoğan, "Hedef 100 bin varil. Buralar uçacak. Hedef 100 bin varil. Buralar uçacak uçacak. Bu ay sonuna kadar günlük 40 bin varili geçmek, yıl sonunda da 100 bin varil üretime ulaşmayı hedefliyoruz" dedi. Daha düne kadar terör yüzünden girilemeyen yerlere vatandaşın geri döndüğünü kaydeden Erdoğan, "Kato Dağı ve Faraşin Yaylası da yeni petrol arama alanlarımız arasına girdi boş durmuyoruz. Hayata geçirdiğimiz yatırımlarla Şırnak'ı madenleriyle, jeotermaliyle, güneşiyle, rüzgarıyla ülkemizin önde gelen enerji üslerinden biri yapmaya kararlıyız" mesajını verdi.

ŞIRNAK'A 100 MİLYAR YATIRIM

Şırnak'a 21 yılda 100 milyar lira kamu yatırımı yaptıklarını açıklayan Erdoğan, "Eğitimde, 4 bin 244 adet yeni derslik inşa ettik. Şırnak Üniversitesi'ni şehrimize kazandırdık, 4 gençlik merkezi, Şırnak Şehir Stadyumu ile 38 spor tesisi yaptık. 10 bin kişilik Cizre Stadyumu yapımı için ihale aşamasın dayız. 64 sağlık tesisini şehrimize kazandırdık. TOKİ aracılığı 11 bin 111 konut yaptık" diye konuştu.

KORUMA EKİBİ KAZA GEÇİRDİ:

Başkan Erdoğan'ın koruma ekibi, Şırnak İdil'de trafik kazası geçirdi. Takla atan otomobildeki polis memurlarından Fırat Der şehit oldu, 2'si polis memuru 3 kişi yaralandı. Yaralılar hastanede tedavi altına alınırken Cumhurbaşkanı Erdoğan yayınladığı taziye mesajında, "Polis memurumuz Fırat Der'e Allah'tan rahmet, yaralılara acil şifalar diliyorum" dedi.