'Belediyecilikte kimse elimize su dökemez' 

Başkan Erdoğan Keçiören’deki toplu açılışta, “Başkentliler icraata, vizyona, birikime, tecrübeye bakar. Belediyecilikte kimse elimize su dökemez” dedi.  

Başkan Recep Tayyip Erdoğan Ankara'nın Keçiören ve Sincan ilçelerinde düzenlenen toplu açılış törenlerinde konuştu. Keçiören’de Turgut Altınok’un Ankara Büyükşehir’de Mehmet Özhaseki’nin uzun yıllara dayanan yerel yönetim tecrübesine sahip olduğunu belirten Erdoğan, “Mesele belediyecilikse kimse elimize su dökemez” dedi. 

CHP DENEDİ, BAŞARAMADI 

Erdoğan şu açıklamaları yaptı: “Ankara sıradan bir il değil, istiklal harbini yönetmiş bir şehrimizdir. Ankara yerli ve milli olan her şeye yüreğini açan şehrimizdir. 

Bunun için Ankara’da başarılı olmaya önem veriyoruz. Ankaralılar siyaset mühendisliklerine prim vermez. Başkentliler icraata bakar, vizyona bakar, birikime tecrübeye bakar. Geçmişte defalarca deneyip başaramamış bir şahsı yeniden bu CHP sahneye sürdü. Özhaseki beş kez Kayseri gibi bir ilde büyükşehir belediye başkanı olarak kendisini ispat etmiş bir isim. Keçiören’de de kendini yaklaşık 15 yıl burada ispat etmiş bir belediye başkanı. Ve şimdi beraber yürüyeceğiz” dedi. 

Başkan Erdoğan, Keçiören'deki toplu açılış töreninde bir kız çocuğunu sevdi. 

CHP’ye kalsa IMF’ye gideriz  

CHP’ye eleştiriler yönelten Erdoğan şunları söyledi: “CHP kiminle el ele? Kandil’in desteklediği HDP, İYİ Parti, Saadet ve FETÖ. Bunlarla el ele yürüyor. Şimdi biz Cumhur İttifakı ile bu yolda yürüyoruz, yürüyeceğiz. Pazara kadar değil inşallah mezara kadar yürüyeceğiz.” 

İŞ BANKASI HAZİNE'YE

“Türkiye’yi IMF’den biz kurtardık” diyen Erdoğan şöyle devam etti: “CHP’ye kalsa ilk işleri Türkiye’yi yeniden IMF kapısına götürmek olur. CHP, İş Bankası’nın yüzde 28,5 gibi ortağıdır. 

CHP’nin hisselerini er ya da geç Hazine’ye devredeceğiz. Arifiye’deki palet fabrikasını satmamızdan bahsediyor. Böyle bir satış söz konusu değil. İşletmesini Katar ve Türk ortaklığına 25 yıllığına devrettik.  

Temizlik ürünlerine de tanzim satış uygulaması 

Meyve-sebzede tanzim uygulamasıyla fiyatların yarı yarıya indiğini belirten Erdoğan, temizlik ürünlerinde de aynı uygulamaya geçileceğini söyledi. Erdoğan “Türkiye’de bir oyun oynanmaya başladı. Patlıcan, domates, patates, salatalık... Bu bir terör estirmeydi. Gabar’da, Cudi’de nasıl inlerine girdiysek, gıda terörünü estirenlerin de giriyoruz" dedi. Erdoğan, Sincan'da da tanzim satışın bakliyatta da uygulanacağını söyledi.