1
Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Fethullah Gülen'in Türkiye'ye iadesinden CHP'li Eren Erdem'in sözlerine, Cumhuriyet ve Birgün gazetelerinde çıkan haberlerden tutuklu gazetecilerle ilgili birçok konuya ilişkin çarpıcı açıklamalarda bulundu.
TBMM'de yer alan milletvekilleri Türkiye'yi temsil eder. Türkiye ile bir başka ülke arasında sorun olduğunda ben Türkiye karşısında yer alan ülkenin yanında yer alan milletvekili var, aferin mi dememiz lazım. CHP'ye oy vermiş değerli vatandaşlarımızın CHP'nin sayın genel başkanının itiraz etmesi lazım. Bu büyük bir saygısızlıktır. Ona oy vermiş insanların, bu milletin kabul edebileceği bir şey değildir, utanç verici bir durum. CHP'liler şimdiye kadar bir şey söylemedi. Düne kadar 'mollalar İran'a' diye bağıranlar bir şey söylemedi.
BİRGÜN VE CUMHURİYET GAZETELERİ İFTİRA YARIŞINDA
Ben CHP Genel Başkanı'na soruyorum 'içinizde İrancı kaç milletvekiliniz var'. Bunlar kabul edilebilir şeyler değil. Onu ben Türk milletine şikayet ediyorum, Türkiye kamuoyuna şikayet ediyorum. Güya Adana'daki bir soruşturmayla ilgili savcıyı arayıp 'Bunu kapatın, benden habersiz iş yapmayın şekilde bir iftira atıldı. Başsavcı vekili açıklama yaptı, ben de açıklama yaptım. Cumhuriyet Baş Savcılığı'na Eren Erdem'le ilgili suç duyurusunda bulundum. Mahkemelere müracaat ederek tekzip kararı aldım. Birgün ve Cumhuriyet gazeteleri iftirada yarış yapıyorlar. Onlara da bunu bizzat gönderdim.
NERESİNİ DÜZELTEYİM, O DÖNEMDE BAKAN DEĞİLDİM...
Ayrıca Adana Cumhuriyet Başsavcı vekili bu haberi yayınlayan gazetelerin genel yayın yönetmenlerine göndermiştir. Sayın Erdem'in söylediği dönemde ben Adalet Bakanı değildim. Neresini düzelteyim. 'O dönemde Adalet Bakanı böyle yaptı' diyor. Hiç tanışmadığım, yüzyüze gelmediğim kişiyle beni konuşturmuş, bu tamamen iftiradır. Telefonla konuşmam yoktur, bu bir iftiradır. Sayın savcıyı yanıma çağırmam sözkonusu, bu da açık iftiradır. Ayrıca soruşturmanın kapatılması gibi bir şey yoktur, bu da iftiradır. O iftiralar karşısında bizim yapacağımız şey sözlü olarak cevap vermek ve yargıya müracaat ederek hukukun yargı kuralları içinde cevap vermesini beklemek olacaktır. Ben de yargıya müracaat ettim.
HABER YAPTIĞI İÇİN TUTUKLANAN GAZETECİ YOK
Türkiye'de tutuklu bulunan gazeteciler var. Bunlarla ilgili iddialar soruşturma aşamasında, yargılama aşamasında verilen hükümler var. Haber yaptığı iddiasıyla soruşturmaya tabi tutulan bir gazeteci yok Türkiye'de isnat edilen suçlar başka suçlar. Deniliyor ki, tweet attı diye mahkeme ceza verdi. Tweet atıyor, küfür ediyor... Peki o tweet'in içinde ne yazmış. Siz birisinin eşine, çocuklarına, ailesine sinkaflı küfürler içeren tweet attığınızda şikayet olduğunda yargılamaya tabi olursunuz. Sinkaflı küfür etme bir haberleşme biçimi midir? Habercilikle ilgili iddiaya muhatap bir gazetci yoktur.