Bayram sonrası yeni atılım dönemi başlıyor 

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın AK Parti’deki metal yorgunluğunu gidermek için Yeni Atılım Dönemi’nin başlatmasının ardından ilk incelemeler tamamlandı. Hafta başındaki MYK’da yol haritası da netleşti. 

OSMAN NURİ CERİT / Doruk ÇAKAR

AK Parti’de “metal yorgunluğunu” geride bırakacak değişim süreci bayramdan sonra başlıyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Genel Başkanlığı'nda hafta başında yapılan MYK toplantısında, atılacak adımlar masaya yatırılarak değerlendirildiği belirtildi. Toplantıda, AK Parti'yi 2019, 2023, 2035 ve 2053'e taşıyacak "Yeni Atılım Dönemi" sürecinin yol haritası şekillendirildi. 

MİLLETİN GÖRÜŞLERİ MASADA 

Bu kapsamda, AK Parti'nin il, ilçe ve belde bazındaki teşkilatları mercek altına alınıyor. Referandum sonuçlarından, belediye hizmetleri ve milletin memnuniyetine varana kadar kriterler dikkate alınarak yapılacak değerlendirmelerde teşkilatların performansları ortaya çıkacak. Sahaya inen kadroların milletle görüşerek yaptığı değerlendirmeler de raporlaştırılmaya başladı. Ramazan Bayramı'nın ardından, AK Parti'nin tüm kurullarının katılımıyla yapılması planlanan istişare toplantılarında "metal yorgunluğu" olarak adlandırılan eksiklikler giderilecek ve bazı kadrolarda nöbet değişimi gerçekleştirilecek. 

NÖBET DEĞİŞİMİ YAKIN 

MYK toplantısı sonrası Partisi'nin Kadın ve Gençlik Kolları tarafından düzenlenen iftar programına katılan Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Erdoğan, teşkilatlarda yapılacak nöbet değişiminin işaretini vermiş ve “metal yorgunluğu gösteren teşkilatlarımız mutlaka yenilemeliyiz” ifadelerini kullanmıştı. 

Şehidi Başkomutan'ı uğurladı 

Çukurca’da şehit olan Yüzbaşı Murat Üçöz, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın katıldığı törenle son yolculuğuna uğurlandı. 

Hakkari'nin Çukurca İlçesi'nde, PKK'lı teröristlerin saldırısı sonucu şehit olan 33 yaşındaki Piyade Yüzbaşı Murat Üçöz, Ankara'da son yolculuğuna uğurlandı. Hakkari 2'nci Hudut Tugay Komutanlığı'nda görevli askerlerin Çukurca'dan Van'a intikali sırasında, konvoya teröristler tarafından roketatar ve uzun namlulu silahlarla düzenlenen saldırıda şehit düşen Yüzbaşı Üçöz için Ahmet Hamdi Akseki Camii'nde öğle namazını müteakip cenaze namazı kılındı. 

BAHÇELİ DE CENAZEDEYDİ 

Cenazeye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Gençlik ve Spor Bakanı Çağatay Kılıç, Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici'nin yanı sıra kuvvet komutanları, şehit yakınları ve vatandaşlar katıldı. Şehit Yüzbaşı Üçöz'ün babası Tümen Üçöz ve annesi Sevim Üçöz'le eşi Buket Üçöz'ün güçlükle ayakta durduğu görüldü. Cenaze namazının ardından naaşı top arabasına koyulan şehit Piyade Yüzbaşı Murat Üçöz, Cebeci Şehitliği'nde toprağa verildi. 

Teşkilatlarda seferberlik 

Ramazan Bayramı’nın ardından ilk olarak İl Başkanları, İl Kadın ve Gençlik Kolları Başkanları bir araya gelecek. Toplantıda yeni dönemin hedefleri anlatılarak, özellikle saha çalışmalarının planlamaları yapılacak. Bu kapsamda pratik adımların süratla hayata geçirilmesi için bakanlıklar, yerel yönetimler ve teşkilatlarda seferberlik başlatılacak. 

80 MİLYON İÇİN ÇALIŞILACAK    

Tüm teşkilatlar 2019 seçimlerine kadar çalınmadık kapı bırakmadan tevazu ile AK Parti’nin 15 yılda yaptıklarını anlatacak.  80 Milyonun gönlünü kazanmak için "hizmet-tevazu-gönül" formülü hayata geçirilecek. AK Parti Kadroları, “AK Parti yaparsa en iyisini en güzelini millet için yapar” mesajı, hayata geçirilen pratik uygulamalarla da verilecek. 

15 Temmuz'a büyük hazırlık   

Demokrasi ve Milli Birlik günü etkinlikleri kapsamında, demokrasi nöbetlerine benzer anmalar yapılacak. İstanbul 15 Temmuz Şehitler köprüsü çıkışında ve Cumhurbaşkanlığı Külliyesi önüne yapılan anıtların açılışı da gerçekleştirilecek. Tüm illerde Demokrasi şehitlerini anma programları düzenlenecek. 

Belediyelere yakın markaj 

Belediyelerin performanslarını içeren raporlar Cumhurbaşkanı Erdoğan’a sunulacak. Erdoğan’ın talimatları doğrultusunda eksikliklerin süratle giderilmesi amaçlanıyor. 

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti’li belediyelerden istediği hizmet ve Yeni Atılım Dönemi'ne ilişkin yol haritası raporları tamamlanma aşamasında. Son rötuşları yapılan raporlar, Erdoğan'ın talimatıyla sahaya inerek milletin yerel hizmetlerden memnuniyetini araştıran ekiplerin tespitleri ve referandum sonuçlarıyla birlikte değerlendirilecek. Böylece AK Partili belediyelerin milletin gönlündeki performansları da ortaya çıkmış olacak.  

ADAYLIKLARI ETKİLEYECEK 

Erdoğan ve kurmaylarının belediyelere ilişkin incelemesi verilen hizmetlerle sınırlı kalmayacak. Performans değerlendirmesinde vatandaşla kurulan iletişimden, şikayet ve sorunların çözümüne kadar birçok kriter dikkate alınacak. Belediyelerin hizmet ve yaklaşımında belirlenen eksiklikler kısa sürede giderilecek. Eksikleri tespit edilen belediyeler yakından takip edilecek. Yerel seçimlerin yapılacağı 2019 Mart ayına kadar sergilenecek performans adaylıkta belirleyici olacak. 

Kamyonculardan anlamlı park  

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde farklı meslek gruplarından esnafla önceki akşam iftar sofrasında bir araya geldi. Davete, FETÖ’nün 15 Temmuz 2016'daki darbe girişiminde Ankara ve İstanbul'da önemli devlet kurumlarının önünü kamyonlarıyla kapatan şoförler de iştirak etti. İftar davetine araçlarıyla gelen şoförlerin, kamyonlarını Cumhurbaşkanlığı Külliyesi önüne park etmeleri, 15 Temmuz darbe girişimi sırasında yaşananları hatırlatan görüntüler ortaya çıkardı. 

Cumhurbaşkanı bayramda İstanbul’da

Ramazan Bayramı'na sayılı günler kala liderlerin nerede olacağı netlik kazandı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ramazan Bayramı'nda İstanbul'da olacak. Başbakan Yıldırım ise arife günü memleketi Erzincan'a gidecek. MHP Genel Başkanı Bahçeli, her zamanki gibi Ankara'da olacak. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ise 'adalet yürüyüşü' güzergahında Ramazan Bayramı'na girmiş olacak.