Batılı akıl hocaları muhalefetteki kargaşadan rahatsız... Mayıs yenilgisi koalisyon bırakmadı

Muhalefetin, Başkan Erdoğan ve Cumhur İttifakı karşısında 14 ve 28 Mayıs seçimlerinde yaşadığı hezimet sonrası içeride taht kavgalarına tutuşması Batılı akıl hocalarını önümüzdeki yerel seçimler için tedirgin etti. İsviçre merkezli Almanca yayınlar yapan Neue Zürcher Zeitung (NZZ) isimli medya kuruluşu muhalefetin önümüzdeki yerel seçimler için tekrar birleşmesi yönünde akıl verirken, ''Türk muhalefeti, Erdoğan ve AK Parti karşısındaki yenilgiyi hâlâ sindiremedi ve kavgaya tutuştu. Mayıs yenilgisi sonrası Altılı Masa ittifakından eser kalmadı.'' ifadelerini kullandı.

Batı medyası 14 ve 28 Mayıs seçimlerinde hezimet yaşayan muhalefete önümüzdeki yerel seçimler için de akıl vermeye devam ediyor.

İsviçre merkezli NZZ yayın organı muhalefetin geçtiğimiz seçimlerde yaşanan hezimet sonrasında dağıldığını vurgularken, tekrar birlik olmamaları halinde yerel seçimleri de kaybedeceklerini dile getirdi.

NZZ, yayımladığı haberde Başkan Erdoğan liderliğindeki Cumhur İttifakı'nın yerel seçimleri kazanma ihtimalinin yüksek olduğunun altını çizerek, "Erdoğan arkasına yaslanabilir" ifadelerini kullandı.

Muhalefetin 14 ve 28 Mayıs seçimleri sonrası dağıldığını belirten NZZ, "Mayıs yenilgisi sonrası Altılı Masa ittifakından eser kalmadı" sözlerini kullandı.

"MUHALEFET YENİLGİYİ SİNDİREMEDİ"

Başkan Erdoğan karşısında seçimi kazanmak için muhalefetin tek şansının tekrar birleşmek olduğunu belirten NZZ, "Türk muhalefeti, Erdoğan ve AK Parti karşısındaki yenilgiyi hâlâ sindiremedi ve kavgaya tutuştu. Erdoğan arkasına yaslanabilir" ifadelerine yer verdi.

"KILIÇDAROĞLU KAYBETTİ AMA KOLTUĞU BIRAKMIYOR"

NZZ, Başkan Erdoğan karşısında aldığı yenilgi sonrası kendi partisinin istifa çağrılarına kulak tıkayan Kılıçdaroğlu'nu hedef aldı. NZZ, "Kılıçdaroğlu, bir kez daha kesin olarak yenilmesine rağmen parti liderliğinden ayrılmıyor. Kılıçdaroğlu, öz eleştiri yapma ihtiyacı duymuyor. Seçimden sonra kaybetmediğini, sadece kazanamadığını söyledi. Erdoğan hükümeti için CHP içerisindeki kavga göklerden gelen bir hediye. Muhalefet kendisi ile meşgulken özellikle yerel seçimlerden hükümet için tehlike teşkil etmiyor." açıklamasında bulundu.