AA
Başkan ERecep Tayyip Erdoğan, yoğun diplomasi trafiğini sürdürdü. Erdoğan Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde Avrupa Konseyi Genel Sekreteri Alain Berset ile Avustralya Genel Valisi Sam Mostyn'i kabul etti, ardından Pakistan Başbakanı Şahbaz Şerif ile bir araya geldi.
YAPICI DİYALOG MESAJI
Başkan Erdoğan, bölgesel ve küresel konuların ele alındığı görüşmelerde Türkiye'nin Avrupa Konseyi ile yapıcı diyalog ve etkileşime önem verdiğini ifade etti. Erdoğan, Avrupa'da artış gösteren ırkçılık, İslam karşıtlığı ve yabancı düşmanlığının tedirgin edici olduğunu, bunlarla mücadelede Avrupa Konseyi'nden daha fazla hassasiyet beklendiğini belirtti. Erdoğan, İsrail'in Gazze'de katliamlarına devam ettiğini, İsrail saldırganlığına karşı Avrupa'dan uluslararası hukuk ve insan haklarına sahip çıkan güçlü bir ses beklendiğini ifade etti.
"ANKARA'YI DÜŞMAN GÖRMEK APTALLIK OLUR"
Amerikan Wall Street Journal gazetesinde Türkiye'nin önemine vurgu yapan dikkat çekici bir analiz yayımlandı. Hudson Enstitüsü'nden Kıdemli Ortadoğu Uzmanı Michael Doran'ın kaleme aldığı yazıda, İsrail yanlısı ABD'li politikacı Elliott Abrams'ın "Recep Tayyip Erdoğan'a güvenmeyin" sözleri eleştirildi. "Ankara'ya düşman muamelesi yapmak aptallık olur" başlıklı yazıda "Türkiye, Amerikan dış politikasının temel hedefi olan güçlerin oluşturduğu tehdidi dengelemek açısından vazgeçilmezdir. Türkler olmadan Batı ne Rusya'yı kontrol altına alabilir ne de Avrasya'da yaşayabilir bir düzeni sürdürebilir" denildi.
ŞAHBAZ ŞERİF'TEN ERDOĞAN'A: SİZ CESUR VE BÜYÜK BİR LİDERSİNİZ
Başkan Erdoğan, Türkiye'ye resmi ziyarette bulunan Pakistan Başbakanı Şahbaz Şerif'i kabul etti. Erdoğan ve Şerif daha sonra ortak basın toplantısı düzenledi. Başkan Erdoğan, "Hemen her konuda uyum içinde hareket ettiğimizi görmekten memnuniyet duyuyoruz. Pakistan'ın Filistin konusundaki kararlı duruşunu tebrik etmek istiyorum" dedi. Şahbaz Şerif de, Başkan Erdoğan'a teşekkür ederek "Büyük bir lider sadece cesur olmakla kalmaz ama aynı zamanda halkların kalbini kazanan kişidir. Çok sevgili kardeşim, Sayın Erdoğan, siz bu büyüklüğü temsil ediyorsunuz. Türk halkını bir araya getirmekteki rolünüz ve muhteşem bir geleceğe taşıma rolünüz gerçekten çok büyük bir mücadelenin hikayesidir" ifadelerini kullandı.Başkan Erdoğan ve Şahbaz Şerif kapsamlı görüşmenin ardından ortak basın toplantısı düzenledi.