Batı, zulmü bile meşrulaştırdı

Başkan Erdoğan, Gazze'deki zulmü meşrulaştıranlar olduğunu belirterek, “Batı ve İsrail, kendi güvenliği için dünyayı ateşe boğdu” dedi. Erdoğan ayrıca “Çocuklarımızı küresel sapkın akımların esiri yapma çabalarını boşa çıkaracağız” diye konuştu.

Başkan Recep Tayyip Erdoğan, Ankara Ulus'taki Sebilürreşad Kültür ve Sanat Merkezi'nin açılışına katıldı. İstiklal Marşı'nın kabulünün 103'üncü yıldönümü olduğunu hatırlatan Başkan Erdoğan, "İstiklal Marşı'mızın dünyada bir başka örneği yoktur. Milletimizin yüreğinden sökülüp gelen güçlü bir özgürlük iradesinin yazıya dökülmüş hali olan İstiklal Marşımızın şairi Mehmet Akif Ersoy'u rahmetle ve şükranla yad ediyoruz" ifadelerini kullandı.

ASIM'IN NESLİNİ YAŞATACAĞIZ

Uzun yıllar kendi haline terk edilen bu binayı kültür ve sanat hayatına kazandıran Sebilürreşad ekibine teşekkür eden Başkan Erdoğan "Ruhunu kaybetmiş bir milletin cesetten ibaret kalacağı anlayışıyla medeniyetimizin, tarihimizin, kültürümüzün köklerine inmeyi gaye edinen her çabayı desteklemek boynumuzun borcudur. Sebilürreşad Kültür ve Sanat Merkezi'ni maziden atiye köprü kuran mütevazı ama önemli bir adım olarak görüyorum. Burada zihinlerini ve gönüllerini besleyerek kendilerini yetiştirecek evlatlarımızın her biri, geleceğin Mehmet Akif adayları olacaktır. Akif'in hayali olan, Asım'ın neslini yaşatmak için hep birlikte daha çok daha iyi mücadele etmeliyiz" ifadelerini kullandı.

Son dönemde gençleri hedef alan sapkın akımlara dikkat çeken Erdoğan, şu mesajı verdi: "Gençlerimizi internet mecralarındaki birtakım platformların sanal dünyalarına hapsederek, sahip oldukları büyük medeniyet birikiminden mahrum bırakmak isteyenlere aradıkları fırsatı vermeyeceğiz. Son dönemde iyice hız kazanan çocuklarımızı inancından, kültüründen, ailesinden, benliğinden hatta cinsiyetinden kopartarak küresel sapkın akımların esiri yapma çabalarını mutlaka boşa çıkaracağız."

KAYIP ANAHTAR YERİNDE

Konuşmasında Nasreddin Hoca'nın "kayıp anahtar" fıkrasını anlatan Erdoğan, "Millet olarak biz de kaybettiğimiz anahtarı son iki asırdır aydınlanma sandığımız bir yerde arıyoruz. Halbuki kaybettiğimizi sandığımız anahtar yerli yerinde duruyor. Sadece topraklarımızda değil, kavramlarımıza da musallat olan emperyalistlerin ayakları altında ezdiklerini sandıkları paspasın altındaki anahtarı, oradan alıp kapıyı açmak bize kalmıştır. Bizi anahtarımızı yanlış yerde aramaya sevk edenlerin cenderesinden kendimizi kurtarabileceğimiz gün aradığımızı bulacağız" şeklinde konuştu.

DÜNYAYI ATEŞE BOĞDULAR

Gazze'deki insanlık dramına dikkat çeken Erdoğan, şu mesajı verdi: "Batı sömürgeciliğine, katliamlarına, hırsızlıklarına, haksızlıklarına kılıf uydurmakta çok mahirdir. İsrail'in Gazze'de uyguladığı zulmü bile insan hakları, demokrasi, özgürlük, güvenlik ve diğer tüm parıltılı kavramlarla meşrulaştırmak için kullananlar bunlar değil mi? Kendi güvenlikleri ve refahları için dünyanın geri kalanını yoksulluğa, kargaşaya, çatışmaya sürükleyen, kan ve ateşe boğan bunlar değil mi? Her şeyi yuttuğu halde doymayıp, 'daha yok mu?' diyen cehennemin aradıkları da bunlar olsa gerektir. Öyleyse bize düşen kendi medeniyetimizin peşinden gitmek, kendi kavramlarımızı inşa etmektir. Bu cendereden ancak o şekilde çıkabiliriz."

KÖKLERİMİZE DÖNDÜK

Türkiye'nin uzun süre aydın despotizmi altında cehli mürekkep zulmüne maruz kaldığını dikkat çeken Erdoğan, "Milletin imanına, ameline, kutsalına düşmanlığı, aydınlık kılıfı altında topluma dayatanların borusu hamdolsun artık eskisi kadar rahat ötmüyor. Artık hiç kimse bu ülkede karanlığı 'aydınlık' diye pazarlayamayacak, bu millete cehaleti 'erdem' diye dayatamayacak. Artık hiç kimse bu ülkeye, bu millete kaybettiğini yanlış yerde aratamayacak. Ataların 'yitik kaybedildiği yerde aranır' sözüne kulak vererek, yönümüzü kendi köklerimize döndük. Bu kutlu bayrağı dünyanın burcuna dikeceğiz" ifadelerini kullandı.

UNUTURSAK ESARET PRANGASI VURULUR

Başkan Erdoğan, 12 Mart İstiklal Marşı'nın kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u anma günü dolayısıyla mesaj yayımladı. Erdoğan "Bugün de İstiklal Marşı'ndaki her mesajı bedeninin ve ruhunun her zerresiyle özümseyen gençlerin olduğuna vurgu yapan Erdoğan, "Bayrak ve ezan hassasiyetini yeri geldiğinde canı pahasına koruyan evlatlarımız vardır. Türk milletinin binlerce yıllık devlet ve medeniyet davasını on kıtada yüreklere nakşeden İstiklal Marşımızı unuttuğumuz gün, ayağımıza esaret prangası, boynumuza zillet zinciri vurulmuş demektir. Vatan şairimiz Mehmet Akif Ersoy, başta İstiklal Marşımız olmak üzere eserleriyle ve fikirleriyle her zaman saygıyla yâd edilecektir" ifadelerine yer verdi.

MİLLİ ŞAİR MEZARI BAŞINDA ANILDI

Milli şair Mehmet Akif Ersoy'un "Kahraman Ordumuza" ithafıyla yazdığı, Türk milletinin bağımsızlığının sembolü olan İstiklal Marşı 103 yaşında. Mehmet Akif Ersoy, İstiklal Marşı'nın kabulünün 103. yıl dönümünde kabri başında anıldı. Edirnekapı Şehitliği'nde düzenlenen törende dualar edildi. Ersoy'un kabrine karanfil bırakan İstanbul Valisi Davut Gül, sonrasında törene katılan çocuklarla bir süre sohbet etti. Törene, Vali Gül'ün yanı sıra 3. Kolordu Komutanı Korgeneral Sezai Öztürk, İl Jandarma Komutanı Tümgeneral Yusuf Kenan Topcu, İl Emniyet Müdürü Zafer Aktaş ile öğrenciler katıldı.