Batı çark etti Ankara'da kuyruğa girdi! 

İhanet girişimi sonrası Türkiye'ye sırtını dönen Batılı ülkeler çark etti. Kararlı stratejiyle panikleyen Batı, Ankara için randevu kuyruğuna girdi. 

MAHMUT GÜRER

FETÖ'nün ihanet girişimi sonrasında Türkiye'ye sırtını dönen Batı, Ankara'nın izlediği akılcı stratejilerle tam anlamıyla çark etti. ABD, AB ve NATO'dan gerekli desteği bulamayan Ankara, başta Rusya ve İran olmak üzere müttefiklik ilişkilerinde çok önemli adımlar attı. Bu yakınlaşmalar AB için tehdit oluşturan "sığınmacı" gerçeği ve son olarak Cerablus'a gerçekleştirilen milli operasyonla adeta panik etkisi yaptı. 

AKIN ETTİLER 

Başkan Yardımcısı Joe Biden'in Ankara ziyareti ile "günah çıkaran" ABD'den sonra, uluslararası kuruluşların temsilcileri ve AB üyesi ülkeler randevu kuyruğuna girdi. Eylül ayı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın da katılımıyla Çin G-20 Zirvesi ve ABD'de düzenlenecek BM Genel Kurulu kapsamında da, yoğun "ikili görüşme" talepleri ulaştı. Erdoğan’ın zirve kapsamında ABD Başkanı Obama, Rusya Devlet Başkanı Putin, İngiltere Başbakanı Theresa May’in ile görüşmesi bekleniyor.   

NATO'DAN JET TALEP

Ankara'dan görüşme talep eden AB Dönem Başkanı Slovakya’nın Cumhurbaşkanı Andrej Kiska, NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg ve AKPM Başkanı Pedro Agramunt’un ziyaret taleplerine "olumlu" yanıt verildi ve tarih belirleme çalışmaları başlatıldı. 

Ankara'nın haklı sitemi ve PKK terör örgütünün uzantısı PYD'yi denklem dışı bırakan "Suriye" stratejisi dünya kamuoyunu uyandırdı. ABD ve Avrupa'nın "özeleştiri" anlamı da taşıyan çark edişi, özellikle son iki hafta içinde gerçekleşen ziyaretler ve yeni randevu talepleriyle adeta tavan yaptı.  

 12. Cumhurbaşkanı’nın 3. görev yılı 

Hiçbir karanlık güce Türkiye’yi teslim etmedi 

Halk iradesiyle seçilen ilk Cumhurbaşkanı olan Erdoğan, iki yıl önce bugün göreve başladı. Bu süreçte tüm karanlık güçleri milletten aldığı güçle yıkarak tarihe geçti.

Recep Tayyip Erdoğan, 10 Ağustos 2014'teki seçimi yüzde 52'lik oranla kazandı ve 28 Ağustos 2014'te 12. Cumhurbaşkanı olarak göreve başladı. “Ben Ankara’da oturan bir cumhurbaşkanı olmayacağım” diyen Erdoğan, 16 ülkeye ziyaret gerçekleştirdi. 

Ankara'da oturmadı

Tüm illeri karış karış gezdi, Doğu ve Güneydoğu'ya özel önem verdi. illeri ziyaretlerine özel önem verdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, görev süresinin ikinci yılında Antalya’da, Türkiye’nin dönem başkanlığını üstlendiği G20 zirvesi ve EXPO’yu gerçekleştirdi. FETÖ’nün 17/25 Aralık 2013'teki "Hukuk ve polis" darbe girişimiyle cumhurbaşkanlığının önü kesilmek istenen Erdoğan, 15 Temmuz'da "Kanlı" darbeyle etkisiz hale getirilmek istendi. Darbe girişiminin ardından, özellikle Avrupa'nın ikircikli tutumlarına karşı asla taviz vermeyen Erdoğan tüm AB ve Batı dünyasını adeta dize getirdi. Türkiye’yi başbakanlık döneminde dışa bağımlılıktan kurtardı, dünyanın kıskandığı önemli yatırımlara öncülük etti.

Bugün Gaziantep’te 

Gaziantep’teki hain saldırının ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan, bugün Gaziantep’te olacağını şu sözleriyle dile getirdi: Pazar günü Gaziantep'e gidiyorum, başsağlığına gidiyorum, oradaki şehitlerimizi anmaya gidiyorum. Çünkü eğer lider taşın arkasına gizlenirse millet, ordu dağın arkasına gizlenir. Onun için üzerine üzerine yürüyeceğiz. 

Tarihte yeni bir kapı açıldı 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Külliye'de siyasi parti liderleriyle gerçekleştirdiği tarihi buluşmanın ardından, darbeye karşı demokrasi nöbeti tutan vatandaşları 7 Ağustos’ta Yenikapı’daki büyük buluşmada AK Parti, CHP ve MHP Genel Başkanlarıyla buluşturdu. Tarihi mitinge 5 milyon insan katıldı, dünya bu birlik ve beraberliği hayretle izledi.