Başkanlık için akiller işbaşında

AK Parti'de, yeni Anayasa ve başkanlık yolunu açacak ''kurmay heyeti'' işbaşı yaptı. Genel Başkan Yardımcısı Çelik koordinesinde ilk toplantısını gerçekleştiren komisyonda hukukçular ve danışmanlar önemli görevler üstleniyor.

Hakkı KURBAN /ANKARA

Yeni Anayasa ve başkanlık sistemi için dört koldan başlatılan çalışmalar hızlandı. Meclisteki Anayasa Mutabakat Komisyonu'nun yanı sıra, AK Parti bünyesinde de kurmaylardan oluşan komisyon iş başı yaptı. Genel Başkan Yardımcısı Ömer Çelik başkanlığındaki komisyonda, Cumhurbaşkanlığı ve hükümet kanadından da hukukçular, başdanışmanlar ve halkla ilişkiler uzmanları çalışmalara katılıyor. Komisyon, hem anayasa hem başkanlık yolunu açmak için mesai harcayacak. İlk toplantıda stratejinin konuşulduğu öğrenildi.

İkinci çalışma halk nezdinde

Çalışmalarda Meclis Anayasa Komisyonu Başkanı Prof. Dr. Mustafa Şentop da olacak. Ayrıca, eski Bakan Hayati Yazıcı, Başkanlık sistemiyle ilgili çalışmalarıyla öne çıkan Anayasa hukukçusu ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Başdanışmanlarından Prof. Dr. Burhan Kuzu, Başdanışmanı Şeref Malkoç ile Ali İhsan Arslan, Hatem Ete gibi isimlerde komisyonda görev üstlendi. İkinci çalışmanın halk nezdinde yapılacağı belirtilirken komisyonun çalışmalarını Başbakan Davutoğlu, MYK ve MKYK'yı bildireceği belirtildi.