Başkan'dan tarihi günde birlik mesajı: Milli andımız İstiklal Marşı'dır

Devlet Övünç Madalyası Tevcih Töreni'nde konuşan Başkan Erdoğan, 2021'in İstiklal Marşı yılı olduğunu belirterek “Milli andımız olan İstiklal Marşımız bize niçin birlik olmamız gerektiğini anlatıyor'' dedi.

Başkan Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde Devlet Övünç Madalyası Tevcih Töreni'ne katıldı. "Bin yıldır bize aldığımız nefesi bile çok gördüler. Haçlı Seferleri'nden İstiklal Harbi'ne kadar hep bu saldırılarla mücadele ettik. Bugün de bu kavgayı aynı amaçla veriyoruz" diyen Erdoğan şöyle devam etti: "Bazıları sanıyor ki biz bu mücadeleyi yürütmesek karşımızdakiler gizli-açık saldırılarından vazgeçecekler. Tam tersine biz terörle mücadelede en küçük bir gevşeklik gösterdiğimiz gün Sevr'den beter dayatmalarla karşımıza çıkacaklardır. Türkiye hep güçlü olmak zorundadır."

Başkan Erdoğan, şehit yakını ve gazilere madalya ve beratlarını takdim etti, "Rabb'im bizleri şehitlerimizin yolundan ayırmasın" temennisinde bulundu.

EMELLERİNE ULAŞAMAYACAKLAR

"Bu millete dün diz çöktürmeyi başaramadılar, bugün de terörden darbeye kadar her yolu denediler yine başaramadılar. Gelecekte bu emellerine ulaşamayacaklar. Evlatlarımıza 2053 vizyonunu miras olarak bırakıyoruz. Bu yıl aynı zamanda İstiklal Marşı yıldır. Milli andımız olan İstiklal Marşı niçin birlik olmamız, vatanımıza sahip çıkmamızı anlatıyor."

ŞANLI DESTANDA İBRETLİK DERS VAR

Başkan Erdoğan, Çanakkale Destanı'nın 106'ncı yılı dolayısıyla mesaj yayınladı: "Çanakkale, Anadolu'daki Türk varlığına ve mukaddes değerlerimize hasım olanlara karşı kahraman ecdadımızın yazdığı şanlı bir destandır. Tarih, topraklarımızı işgal etmeye kalkanların hüsrana uğradıkları nice ibretlik derslerle doludur. Şanlı Çanakkale Zaferi'nin elde edilmesindeki o büyük idrake sahip çıkarak, ülkemizi muasır medeniyetler seviyesinin üstüne çıkarmaya kararlıyız. Ülkemiz üzerinde oynanmak istenen oyunlara geçit vermeyecek, milletimizin bekasını topyekun bir mücadeleyle savunacağız."

NATO'DAN ATATÜRKLÜ 18 MART PAYLAŞIMI

NATO Müttefik Kara Komutanlığı dün resmi twitter hesabından Mustafa Kemal Atatürk'ün fotoğrafı ile şu sözünü paylaştı: "Kanlarını döken ve hayatını kaybeden kahramanlar, artık dost bir ülkenin topraklarında yatıyorsunuz. Bu nedenle huzur içinde uyuyunuz."