Başkan'dan belediyelere çağrı: Kucaklayıcı olun, çalışanları ayırmayın

Başkan Erdoğan, partisinin belediye başkanlarına CHP’li belediyelere ders niteliğinde mesajlar verdi: “Kucaklayıcı olun, kimseyi sendikasından dolayı işten atmayın.”

OSMAN NURİ CERİT

Başkan Recep Tayyip Erdoğan’ın AK Partili belediyelerden, borçlarını bitirerek projelere odaklanmalarını istediği öğrenildi. Erdoğan’ın, başkanlardan, Genel Merkez ile iletişimi koparmamalarını, karşılaştıkları sıkıntıları ve taleplerini Yerel Yönetimler Başkanlığı’na mutlaka bildirmelerini istediği belirtildi. 

Başkan Erdoğan, önceki gün Genel Merkez’de partisinin büyükşehir ve il belediye başkanları ile yaptığı toplantıda önemli mesajlar verdi. Genel Merkez ile iletişimin kopmaması gerektiğini ifade eden Erdoğan’ın, karşılaştıkları sorun ve sıkıntıları ya da olabilecek herhangi bir şikâyet ve taleplerini Yerel Yönetimler Başkanlığı’na mutlaka bildirmelerini istediği öğrenildi. 

SİZİ EN İYİ BEN ANLARIM 

Erdoğan eski belediyecilik tecrübelerini de başkanlarla paylaştı. Belediyenin yönetimini üstlenerek başkanların büyük bir sorumluluğun altına girdiklerini kaydeden Erdoğan, “Belediye başkanlığından gelme bir siyasetçi olarak sizleri en iyi benim anlayacağımı düşünüyorum. 1994’te kazandığım İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı’nı ömrüm boyunca da gururlanacağım bir vazife olarak gördüm” dedi. 

SENDİKA AYRIMI OLMASIN 

Toplantıda işçi çıkarmalar ve belediye borçları konuları da gündeme geldi. Erdoğan, her gün muhalefetin elinde olan çeşitli şehirlerdeki belediyelerle ilgili sendika değiştirme baskısı, işten atma, tehditlere kadar pek çok vicdan yaralayıcı haberlerle karşılaştığını söyledi. Erdoğan, “Sizden ricam işçileri siyasi kanaatlerinden dolayı, sendikacılığından dolayı ayrıştırmayın. Kucaklayıcı davranın. Borçlarınızı varsa da bitirin ve yeni projeler üretin” dedi.  

Erdoğan, BM Genel Sekreteri’ni kabul etti 

Başkan Erdoğan, Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Antonio Guterres ile Vahdettin Köşkü’nde bir araya geldi. Basına kapalı gerçekleşen kabul, 1 saat sürdü. Kabulde, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, İletişim Başkanı Fahrettin Altun, Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın ve TBMM Dışişleri Komisyonu Başkanı Volkan Bozkır da yer aldı. 

7 düvel AK Parti’ye karşı 

AK Parti Ankara İl Başkanlığı’nın Afyonkarahisar’daki İstişare ve Değerlendirme Toplantısı’na telefonla bağlanan Başkan Erdoğan, “Hiçbir şey sizi yılgınlığa itmesin. Bazı çatlak sesler veya safsalar sizleri asla yılgınlığa itmesin. Bunların hepsi gider. Ama işin aslı burada kalır. 7 düvel AK Parti’ye karşı bir gayretin içerisinde ama bizi asla koparamayacak” dedi.