Başkan Erdoğan'dan İnönü çıkışı: Elinde ABD bayrağı var

Başkan Erdoğan, İsmet İnönü'nün fotoğrafını göstererek, ''Elindeki ABD bayrağı. Elindekini niye taşıyor? Bu bir teşekkürname. Güneyimizde ABD'nin kokartlı komandaları kimlerle yan yana? Teröristlerle. Bunlar, kiminle kol kola? Bunlar da yine CHP ile HDP ile kol kola. Bunlara karşı mücadeleyi veren kim? Benim mehmedim. Mehmedimi istismar edenler kim? Yine CHP, yine HDP. 7 askerimizi şehit eden kim? PKK. Bunların arkasındakiler kim? CHP ve HDP.'' dedi.

1

"Bunun adı muhalefet değildir"

- İlk IMF anlaşmasının altında Gürsel'in, onu takip eden dört anlaşmanın altında da CHP Genel Başkanı İnönü'nün imzası vardır Bay Kemal. Anamuhalefet partisi her zamanki gibi safını ülkesinin ve milletinin değil, karşı tarafın yanında belirleyerek, hezeyanlarla ortalığı karıştırmaya çalışıyor. Bunun adı muhalefet değildir, bunun adı fırsatçılık bile değildir. Milletin geleceğine umutla bakmaya ihtiyaç duyduğu dönemde bühtanlarla, umut cellatlığı yapmanın adı olsa olsa alçaklıktır. 

- 2019 mahalli seçimlerinde CHP'nin bir kez daha boyunun ölçüsünü alacağına inanıyorum.

"CHP hiç değişmemiş"

- Bir parti düşünün, Amerikan yardımını sevinç naralarıyla karşıladığı dönemin ardından geçen 70 yılı aşkın süreye rağmen, hala aynı zihniyette ısrar ediyor. Dünya değişmiş, Türkiye değişmiş, siyasi ve ekonomik mantık değişmiş ama CHP hiç değişmemiş. Bunun adı istikrar değil ilkelliktir.

- Ülkemizin başına IMF musibetini saran CHP’nin geçmişi daha vahim siyasi ve ekonomik sabıkalarla doludur.