Başkan Erdoğan'ın görüşmesi ABD medyasını karıştırdı... WSJ'nin iddialarına Musk'tan yalanlama

Başkan Erdoğan, Tesla, SpaceX ve sosyal medya platformu X'in sahibi ABD'li işadamı Elon Musk ile ABD'deki Türkevi'nde bir araya geldi. Başkan Erdoğan, elektrikli otomobil şirketi Tesla'nın fabrikasının Türkiye'deki kurulması konusunda Musk ile bir görüşme gerçekleştirdi. Bu görüşmenin ardından ABD'li medya kuruluşu Wall Street Journal, Tesla'nın fabrika için Suudi Arabistan ile görüştüğünü iddia etti. Söz konusu iddiaları yalanlayan Musk, ''WSJ'den tamamen yanlış bir makale daha'' ifadelerini kullandı.

aksam.com.tr

Birleşmiş Milletler (BM) 78. Genel Kuruluna katılmak üzere New York'ta bulunan Başkan Erdoğan, Türkevi'nde temaslarını sürdürüyor.

Başkan Erdoğan, Tesla ve SpaceX'in kurucusu Elon Musk'ı kabul etti.

Erdoğan, Musk'a, Türkiye'nin teknoloji alanındaki atılımlarını, Dijital Türkiye Vizyonu ve Ulusal Yapay Zeka Stratejisi'ni anlattı.

Togg'un Türkiye'de yollara çıkmasıyla birlikte Tesla'nın da Türkiye pazarına girdiğini hatırlatan Erdoğan, Tesla'nın 7'nci fabrikasını Türkiye'de kurması için çağrı yaptı.

Başkan Erdoğan, Türkiye'nin uzay programı kapsamında atılan ve atılacak adımlarda SpaceX ile işbirliği imkanlarının doğabileceğini belirterek, Musk'ı İzmir'de düzenlenecek TEKNOFEST'e davet etti.

WSJ'DEN MANİDAR MANŞET

Musk ile Başkan Erdoğan'ın görüşmesinin ardından ABD'li yayın kuruluşu Wall Street Journal'dan tepki çeken bir adım geldi.

WSJ, Tesla'nın fabrikasının Suudi Arabistan'da kurulmasına yönelik görüşmelerin yapıldığını iddia etti.

Haberde, Tesla ve Suudi yetkililerin olası bir fabrika hakkında ön görüşmelerde bulunduğu belirtildi.

MUSK YALANLADI

Elon Musk, WSJ'nin söz konusu iddialarını yalanladı.

Sosyal medya hesabından bir paylaşımda bulunan Musk, "WSJ'den tamamen yanlış bir makale daha" ifadelerini kullandı.

WSJ'nin bu iddiaları Başkan Erdoğan ile Musk görüşmesinin ardından yayınlaması dikkatlerden kaçmadı.