Başkan Erdoğan'dan Pompeo'ya: Zorluklarınız varsa PKK/YPG'yi biz temizleriz

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo'nun Münbiç'te gecikme olduğunu kabul ettiğini de söyledi. Çavuşoğlu, ''Yol haritasının uygulanması gerektiğini ABD'ye ilettik. Cumhurbaşkanı Erdoğan, zorluklarınız varsa YPG'yi temizleriz dedi'' şeklinde konuştu.

1

Dışişleri Bakan Çavuşoğlu, Suudi Arabistan'ın İstanbul Başkonsolosluğu'na girdikten sonra kendisinden haber alınamayan gazeteci Cemal Kaşıkçı olayını değerlendirmek üzere Türkiye'ye gelen ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo ile görüşmelerin ardından Ankara Esenboğa Havalimanı'nda gazetecilerin sorularını yanıtladı.      

Bakan Çavuşoğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın da Pompeo'yu kabul ettiğini hatırlatarak, mevkidaşı ile baş başa ve heyetlerarası yaptıkları görüşmelerin de faydalı ve verimli geçtiğini belirtti.      

Kaşıkçı olayının, Münbiç konusunun, FETÖ ve PKK ile mücadele dahil ikili ilişkilerdeki mevcut konuların hepsinin ele alındığını vurgulayan Çavuşoğlu, "Bundan sonra Münbiç yol haritasının uygulanması dahil birlikte atacağımız adımları da değerlendirmiş olduk." dedi.      

Bakan Çavuşoğlu, 2 Ekim'den bu yana kayıp olan Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı'nın akıbetiyle ilgili son gelişmelere dair bir soru üzerine, "Pompeo yaptığı görüşmelerde Başkan Trump'ın mesajlarını ilettiğini söyledi. Bu konudaki kaygılarını ve her şeyin tüm netliğiyle açıklığa kavuşturulması gerektiği mesajını verdiğini söyledi." diye konuştu.  

(AA)