Başkan Erdoğan'dan halka döviz çağrısı: Yastık altından çıkarın, fırsatları değerlendirin

''Yeni ekonomik fırsatı değerlendirin'' Başkan Erdoğan, kabine sonrası, özellikle dövizi bulunanları, yeni ekonomi politikasının getirdiği fırsatlardan yararlanmaya çağırdı. Erdoğan, “Bankada, yastık altında, kasasında özellikle dövizi bulunan herkesi, bu fırsatları değerlendirmeye davet ediyorum.” dedi.

Başkan Recep Tayyip Erdoğan, Kabine Toplantısı'nın ardından önemli açıklamalar yaptı.

KILIÇDAROĞLU: Türkiye şehit yakınlarına galiz küfürler eden bir milletvekilinin yaptığı terbiyesizliğin şokunu üzerinden atamamışken bu defa da Genel Kurul'da yaşanan bir başka edepsizlik örneği ile sarsılmıştır. Üstelik bu edepsizlik Meclis'in ikinci büyük partisinin genel başkanı tarafından sergilenmiştir. Birileri tarafından şişirildiği anlaşılan egoları ile geldikleri yer, nokta, burasıdır. Millete söyleyecek hiçbir sözü, ortaya koyacak hiçbir projesi, programı, vizyonu olmayanların içlerindeki kiri, kini, nefreti bu tarz davranışlarla dışa yansıttıkları görülüyor. İktidarın sadece hayalini kurmakla bile bu derece kendini kaybedenlerin ülkenin başına ne gibi felaketler getireceğini takdirini milletimize bırakıyoruz.

EKONOMİ: 2008'deki finans krizinin Türkiye'yi teğet geçeceğini söylediğimizde yine birileri bunu istihza ile karşılamıştı. Salgın döneminde de benzer bir tablo ile karşı karşıya kaldık. Biz ne yaptığımızı biliyoruz, nereye gideceğimizi biliyoruz, ne elde edeceğimizi de biliyoruz. Katılım hesaplarına indirimli tevkifat uygulamasını mart sonuna kadar devam ettirme kararı aldık. Kuraklıktan zarar gören 651 bin üreticimize 2,6 milyar lirayı aralık ayının ikinci yarısında çiftçilerimizin hesaplarına yapıyoruz. Bankada, yastık altında, kasasında parası özellikle de dövizi bulunan bireylere ve kurumlara da bir çağrı yapmak istiyorum. Herkesi yatırım, istihdam, üretim, ihracat temelleri üzerine inşa ettiğimiz yeni ekonomi politikamızın getirdiği fırsatları değerlendirmeye davet ediyorum. Milletimizin her bir ferdinden bu tarihi mücadelede bize destek vermesini bekliyoruz.