Başkan Erdoğan'dan çiftçiye 3 müjde birden

Başkan Erdoğan çiftçiler için sulama, enerji ve kredilerle ilgili müjdeleri açıkladı, ayrıca bu yıl yurt genelinde 3 bin yeni anaokulu yapılacağını belirtti.

Başkan Erdoğan, Kabine Toplantısı sonrası açıklamalarda bulundu.

ANTALYA DİPLOMASİ FORUMU: Türkiye'nin bölgesinde ve dünyada giderek artan gücünün cazibesinin öneminin en büyük tezahürlerinden biri Antalya Diplomasi Forumu'dur. Foruma dünyanın dört yanındaki 75 farklı ülkeden 17 devlet ve hükümet başkanı katıldı. Dışişleri Bakanımızı yarın Moskova'ya gönderiyorum. Perşembe günü de Ukrayna'ya gidecek.

1915 ÇANAKKALE KÖPRÜSÜ: Önümüzdeki cuma günü açılışını yapacağımız 1915 Çanakkale Köprüsü ve eser ve hizmet zincirinin altın halkalarından biri olacaktır.

İSTANBUL1000 ANAOKULU: Eğitim konusunda önemli adımlar atıyoruz. Okullaşma oranını 3-5 yaş aralığında da OECD ortalamasına yaklaştırmak için 2022 yılında 3 bin yeni anaokulunu ve 40 bin yeni anasınıfını hizmete almayı hedefliyoruz. İnşallah yıl sonuna kadar 3 bin anaokulunun tamamını yapacağız. Burada da aslan payını 1000 anaokulu ile İstanbul'a veriyoruz.

ÇİFTÇİLERE MÜJDE: Diğer yandan çiftçilerimize sulama, enerji ve kredi konusunda 3 önemli müjdemiz var. İlk olarak tarımı su ile bereketlendirerek daha üst seviyelere çıkarmak için barajı ve göleti tamamlanmış tarımsal alanlardaki sulama tesislerini hızla bitirerek milli ekonomiye kazandıracağız. Üreticilerimiz yıllık 41 milyar lira gelir artışı sağlayacağız. Çiftçilerimizi tarımsal sulamadaki artışların zorladığınız biliyoruz. Sulama faaliyetlerinde güneşten elde edilen elektriğin payını artırmayı planlıyoruz. Böylece sulama alanları genişlediği için enerji maliyetlerindeki azalma sayesinde çiftçilerimizin gelirleri de artacaktır.

ÜST LİMİT ARTIRILIYOR: Meskenler için de vergi istisnasına tabi kurulu güç rakamını 10 kw saatten, 25 kw saate çıkardık. Amacımız her alanda enerji maliyetlerini düşürecek çalışmaların önünü açmaktır. Üçüncü müjde ise Hazine faiz destekli kredi üst limitini, çiftçilerimiz için artırıyoruz. Sıkıntıların elbette fakrındayız. Ama asıl odaklanmamız gereken yerin ülkemizin önünde duran fırsatlar olduğuna inanıyoruz.

KURBANKULU'YA TEBRİK TELEFONU

Başkan Erdoğan, Türkmenistan Devlet Başkanı Kurbankulu Berdimuhamedov ile telefon görüşmesi gerçekleştirdi. Erdoğan, görüşmede Türkmenistan'ın yeni devlet başkanı seçilmesi dolayısıyla Serdar Berdimuhamedov'a tebriklerini iletti.