Başkan Erdoğan'dan art arda görüşmeler! Macaristan'da diplomasi trafiği

Başkan Erdoğan, Macaristan ziyaretinde iki ülke heyetleri arasındaki görüşmeye katıldı, Özbekistan, Sırbistan ve Kırgızistan liderleri ile görüştü. Dünya Atletizm Şampiyonası'nın bir bölümünü izledi bu sırada Aliyev ve Thani ile sohbet etti.

Başkan Erdoğan, Macaristan Başbakanı Viktor Orban'ın davetine icabetle Macaristan Devleti'nin Kuruluş Günü kutlamaları ile Macaristan'ın ev sahipliğinde düzenlenen Dünya Atletizm Şampiyonası etkinliklerinin bir bölümüne katılmak üzere, Macaristan'a gitti. Erdoğan, Başbakan Viktor Orban ile ikili ve heyetlerarası görüşme gerçekleştirdi. Dünya Atletizm Şampiyonası etkinlikleri için bulunduğu Budapeşte'de Özbekistan Cumhurbaşkanı Şevket Mirziyoyev ve Sırbistan Cumhurbaşkanı Aleksandar Vucic ile de bir araya gelen iki liderle görüştü. Erdoğan, Vucic ile yaptığı görüşmede Balkanlar'ın barış ve istikrarı bakımından Sırbistan'ı anahtar ülke olarak gördüğünü belirterek, Türkiye-Sırbistan ilişkilerinin tarihin en üst noktasına ulaştığını ifade etti. Vucic de, görüşmeden sonra yaptığı açıklamada Türkiye ile ilişkileri mümkün olan en iyi şekilde sürdürmenin kendileri için önemli olduğunu belirtti. Vucic, sosyal medyadan yaptığı paylaşımda da "Erdoğan ile her zaman önemli ve açık şekilde ikili ve bölgesel meseleler hakkında görüştüklerini" ifade etti. Paylaşımında, Başkan Erdoğan ile bölgedeki barış ve istikrarın korunması hususunu da görüştüklerini kaydeden Vucic, Türkiye'nin yapıcı angajmanıyla bölgedeki en etkili uluslararası aktörlerden biri olduğunu ifade etti. Başkan Erdoğan, Macaristan Cumhurbaşkanı Katalin Novak ile de bir araya geldi. Erdoğan daha sonra Budapeşte'de, Dünya Atletizm Şampiyonası'nı takip etti. Erkekler 100 metre yarışı finalini izleyen Başkan Erdoğan, stadyumda Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ve Katar Emiri Şeyh Temim bin Hamed Al Sani ile sohbet etti. Erdoğan, ardından Macaristan'ın Kuruluş Günü kutlamaları kapsamında Karmelita Manastırı'nda düzenlenen resepsiyona katıldı, Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev, Katar Emiri Şeyh Al Thani, Sırbistan Cumhurbaşkanı Vuçic ve Kırgızistan Cumhurbaşkanı Sadır Caparov ile ayaküstü sohbet etti.

Başkan Erdoğan, Bosna Hersek Devlet Başkanlığı Konseyi üyeleri Zeljka Cvijanovic ve Milorad Dodik ile de bir araya geldi.

Al Thani-Aliyey

Viktor Orban

Mirziyoyev

Vucic

MACARLARDAN SEVGİ GÖSTERİSİ

Macaristan vatandaşları, Başkın Erdoğan'a sevgi gösterisinde bulundu. Erdoğan, kendisine sevgi gösterisinde bulunan Macaristan vatandaşlarını selamladı.