Başkan Erdoğan'dan Afganistan diplomasisi: Herkes elini taşın altına koysun

''Avrupa göçe karşı sorumluluk almalı'' Başkan Erdoğan, Boris Johnson ve AB Konseyi Başkanı Michel ile görüştü.

Başkan Erdoğan, Birleşik Krallık Başbakanı Boris Johnson ve AB Konseyi Başkanı Charles Michel ile telefon görüşmesi gerçekleştirdi. İletişim Başkanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre, görüşmelerde Afganistan'daki gelişmeler ve göç meselesi ele alındı.

ELİNİZİ TAŞIN ALTINA KOYUN

Erdoğan, Türkiye'nin Afganistan'da mevcut önceliğinin vatandaşlarının tahliyesi olduğunu belirterek, Kabil Havaalanı'nın güvenliğini sağlama sorumluluğunu uygun şartların oluşması halinde devam ettirebileceklerini söyledi. Afganistan ve İran'da gerekli tedbirler alınmazsa yeni göç dalgasının kaçınılmaz olduğuna işaret eden Erdoğan, Afgan düzensiz göçü, krize dönüşmeden başta Avrupa ülkeleri olmak üzere herkesin samimi bir şekilde elini taşın altına koyması ve uluslararası toplumun bu konuda bir araya gelmesi gerektiğini vurguladı.

Başkan Erdoğan, Birleşik Krallık Başbakanı Boris Johnson ve AB Konseyi Başkanı Charles Michel ile telefon görüşmesi gerçekleştirdi.

BU YÜKÜ KALDIRAMAYIZ

Erdoğan, Michel'le görüşmesinde halihazırda 5 milyon sığınmacıya ev sahipliği yapan Türkiye'nin ilave bir göç yükünü kaldıramayacağını vurguladı. Başkan Erdoğan, dün ayrıca Ukrayna Devlet Başkanı Zelenski ile görüşüp orman yangınlarındaki desteği için Zelenski'ye teşekkür etti.