Başkan Erdoğan'dan 2022 paylaşımı: Cumhuriyetin yeni yüzyılına adım atıyoruz

Cumhurbaşkanı Erdoğan sosyal medya hesabından yeni yıl ve 2022'de yapılan projelerle ilgili paylaşım yaptı. Erdoğan, “Bugün sadece yeni bir yılı karşılamakla kalmıyor, aynı zamanda Cumhuriyetimizin yeni yüzyılına adım atacağımız döneme giriyoruz” ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, sosyal medya hesabından yeni yıl ve 2022'de yapılan projelerle ilgili paylaşım yaptı. Erdoğan mesajında Türkiye Yüzyılı vurgusu yaparken, "Bugün sadece yeni bir yılı karşılamakla kalmıyor, aynı zamanda Cumhuriyetimizin yeni yüzyılına adım atacağımız döneme giriyoruz. Şimdi 2022'de gece gündüz çalışarak ülkemize kazandırdıklarımızın kısa bir özetini, hizmetkârı olmaktan şeref duyduğumuz milletimizle paylaşma vakti..." ifadelerini kullandı. Erdoğan'ın Türkiye Yüzyılı vurgusuyla paylaştığı projeler şu şekilde:

20 BİN SOSYAL KONUT YAPILDI

45 bin afet konutu ile 20 bin sosyal konut tamamlandı. İlk Evim İlk İş Yerim Projesi ile Cumhuriyet tarihinin en büyük sosyal konut hamlesini başlatılıp, ilk etapta 5 bin 615 konutun temeli atıldı. 49 millet bahçesi hizmete açıldı. Kentsel dönüşüm çalışmaları hız kesmeden devam ederken, 79 bin 850 bağımsız birimdeki dönüşüm için vatandaşlara 1,6 milyar TL kira yardımında bulunuldu. Denizlerden yaklaşık 180 bin top çöp toplandı. Sıfır atık geri kazanım oranı %27,2'ye yükseltildi. Böylelikle 23 bin ton sera gazı salınımı engellenmiş oldu. 2 milyon kişiye sıfır atık eğitimi verilirken, belediyelere 8 milyon TL sıfır atık desteği sağladı.

231 MİLYAR DOLAR İHRACAT

12 ilde 3 bin 930 proje tamamlanarak sanayi alanları şehirlerden uzak noktalara taşındı. Hizmet ihracatçısı firmalara 818 milyon TL destek sağlanarak, 1.547 uluslararası fuarı destek kapsamına dahil edildi. İlk yerli ve millî araç ile konteyner tarama sistemi olan MİLTAR üretildi.

Esnaf ve sanatkâra 72,3 milyar TL kredi sağlandı. 19 serbest bölgede 30 milyar dolarlık ticaret hacmine ulaşılırken, 2022'nin ilk 11 ayında 231 milyar dolar ihracat gerçekleştirildi. Afrika ile ikili ticarette 40 milyar doları aştık.

ASGARİ ÜCRETE %95 ZAM

2022 yılı içinde toplamda asgari ücrete %95, memur maaşlarına %87, memur emekli aylıklarına %86 zam uygulandı. 3600 ek gösterge düzenlemesi memurların tamamına teşmil edilirken, çalışan ve emekliye verilen sözler tutuldu.

EYT SORUNU ÇÖZÜLDÜ

Emekli aylıklarındaki promosyon tutarı en az 3.000 TL olacak şekilde güncellenerek, kamudaki sözleşmeli personelin kadroya geçirilmesine yönelik düzenleme başlatıldı. Emeklilikte yaşı bekleyenlerle ilgili düzenleme yaş sınırı olmaksızın tamamlandı.

MİLLETİMİZİ YALNIZ BIRAKMADIK

Cumhurbaşkanı Erdoğan, yayınladığı yeni yıl mesajında, "Biz milletimizi hayat pahalılığı karşısında yalnız bırakmadık, kendi kaderine terk etmedik. 2022'yi de tıpkı son 20 yılımız gibi, sıkıntılarımızdan daha büyük kazançlarımızla kapattık. Artık hedefimiz küresel siyasi ve ekonomik ligin en üst dilimine girmek değildir. Hedefimiz, en üst dilimin de ilk sıralarında yer almaktır. Cumhuriyetimizin yeni asrına yakışır çok daha büyük bir atılımı başlatacağız. Daha yeni yeni başlıyoruz. 2023'te milletimizin her bir ferdine ve tüm insanlığa, barış, huzur, refah, esenlik dolu bir yıl diliyorum" dedi.

KARADENİZ'DE GAZ, GABAR'DA PETROL

Karadeniz'de keşfedilen doğalgazı evlere ulaştıracak boru hattı denize indirildi. Akkuyu Nükleer Güç Santrali'nin 4'üncü ünitesinin temeli atıldı. Silivri Doğal Gaz Depolama Tesisi açıldı. Karadeniz'de 58 milyar metreküplük yeni doğal gaz rezervi bulundu. Şırnak'taki Gabar Dağı'nda 150 milyon varil petrol keşfedildi. İbadethanelerde, cemevlerinde kullanılan doğal gazda %42,73 indirim yapılırken, sanayi kuruluşlarında kullanılan elektrikte indirimler gerçekleşti.