Başkan Erdoğan: Ziyaretlerim devam edecek

Başkan Erdoğan, Saadet Partili Asiltürk'e ziyaretiyle ilgili, “Terörle mücadelede her türlü desteğin yanımızda olması lazım. Yalnızlığı hissetmememiz lazım. Buna benzer görüşmeleri bundan sonra da yapacağım” dedi.

Başkan Recep Tayyip Erdoğan, cuma namazını kıldığı Üsküdar’daki Ömer Öztürk Camii çıkışında, basın mensuplarının gündeme ilişkin sorularını yanıtladı. Saadet Partisi Yüksek İstişare Kurulu üyesi Oğuzhan Asiltürk’e yaptığı ziyaretle ilgili sorulara cevap veren Erdoğan, ziyaretlerin devam edeceğini söyledi. MHP lideri Devlet Bahçeli ile görüşmesinin ‘mutat’ olduğunu belirten Başkan Erdoğan şunları kaydetti:

SEÇİM İTTİFAKI MI OLUR

“Ağırlıklı olarak ülkemizin dünyadaki ikili ilişkileri, terör mücadelelerini Sayın Bahçeli ile etraflıca görüşüyoruz. Kendisi de yapılan çalışmalara başarı temennilerini hep söylüyor. Analizler de yapıyoruz. Bundan sonra da neler yapabiliriz, aramızdaki Cumhur İttifakı’nın yarınlara devamı için birlik-beraberliğimizi teyit ediyoruz.

Sayın Asiltürk, geçmişte beraber olduğum büyüğümdür. Bu ziyaretim hem bir nezaket ziyareti hem de bu ittifak meselesinde yani bir seçim ittifakı mı olur veya geleceğe yönelik biz bir terörle mücadele verirken burada bu terörle mücadelede her türlü desteğin bizim yanımızda olması lazım. Yani yalnızlığı hissetmememiz lazım. Buna benzer görüşmeleri bundan sonra da yapacağım. Bundan sonraki süreçte de bu görüşmeler devam edecek.”

ABD, LAFA GELİNCE DEMOKRASİNİN BEŞİĞİ

Erdoğan, Trump taraftarlarının ABD kongresini basmasıyla ilgili şöyle konuştu: “Lafa geldiği zaman ‘demokrasinin beşiği’ diye ifade edilen Amerika’daki bu süreç tüm insanlığı şok etmiştir. Bizleri de aynı şekilde şaşırtmıştır. Amerika 15 Temmuz darbe girişimde sessiz kalmış, Gezi olaylarında farklı mesajlar yayınlamıştı. O zaman işin başında Demokratlar vardı. Demokratlar neyse Cumhuriyetçilerin de aynı olduğunu gördük ve demokrasi için bir yüz karası olduğunu görüyoruz.”

CHP İL BAŞKANI DHKP/C MİLİTANI

Prof. Dr. Melih Bulu’nun, Boğaziçi Üniversitesi’ne rektör olarak atanmasının ardından başlayan saldırılara ilgili Erdoğan “Öğrenciler önce bir defa bu işin içinde değil. Bu işi içinde olan teröristler var. Ne yazık ki öğrencilikle alakası olmayan işte CHP’nin bakıyorsunuz İstanbul İl Başkanı orada. Zaten kendisi bir DHKP/C militanıdır. Aynı şekilde yine bir başka siyasi partinin yine yönetiminde olanlar bakıyorsunuz oradalar” dedi. Erdoğan şunları söyledi: “Yasalar neye amirse ve Melih Bey de buna göre buraya atanmıştır. Kaldı ki geçmişine baktığımız zaman o da yine bu üniversitenin içinden yetişmiş arkadaşımızdır.”

BULU BAŞARILI OLACAK

“Buraya gelmeden önce İstinye ve Haliç üniversitelerinde rektörlük yapmış bir hocamızdır. Bütün bunlarla beraber de yine kendi ilgi alanı içerisinde belli, gerçekten yetişmiş olduğu alanlar vardır. Ben Melih Bey’in orada çok çok başarılı olacağına inanıyorum.”

AŞILARDA ÜÇ KAYNAĞIMIZ VAR

Aşılarda son durumla ilgili Erdoğan “2 kaynağımız hatta 3 kaynağımız var. Çin, Almanya, yerli. Şu anda Çin’den ilk parti 3 milyon geldi, 50 milyona çıkacak. Bir o kadar da Almanya’dan gelecek. Bu konuda Uğur Bey ve eşiyle görüşmeleri Sağlık Bakanımız yapıyor. Bu hafta içinde de aşılarda belli bir takvim içinde Sağlık Bakanlığımız çalışmalarını sürdürecek. Hastanelerde belli odalarda bu aşı uygulaması devam edecek” dedi. 

ERDOĞAN’DAN İNÖNÜ ZAFERİ MESAJI

Başkan Erdoğan, 1.İnönü Zaferi’nin 100.yılı mesajında, “Bu zafer Kurtuluş Savaşının nihai zaferinin müjdecisiydi” dedi, şu ifadeleri kullandı: “Aziz milletimizin imkansızlıklar içinde dahi bağımsızlık uğruna verdiği mücadeleyle elde ettiği şanlı zaferlerimiz geleceğimiz için ilham kaynağı olmaya devam edecektir. Her koşulda mukaddes vatanımıza, bayrağımıza aynı şuur ve sadakatle sahip çıkmayı sürdüreceğiz. Gazi Mustafa Kemal başta olmak üzere, İstiklal Mücadelemizin kahramanlarını saygıyla, rahmetle anıyorum."