Başkan Erdoğan, Yunanistan'a seslendi: 1 asır önceden ibret alın

Başkan Erdoğan, “Müzakere yerine birilerinin eteğinin altına saklanan Yunanistan yönetimine, hem bölgedeki gelişmelerden hem de bir asır önce yaşananlardan ibret almasını tavsiye ediyoruz” dedi.

Başkan Recep Tayyip Erdoğan Milli Savunma Üniversitesi Harp Enstitüleri 8'inci Dönem Müşterek Komuta Kurmay Eğitimi, 4'üncü Dönem Komuta ve Kurmay Eğitimi, 10'uncu Dönem Karargah Subaylığı Eğitimi Mezuniyet Töreni'ne katıldı. Terörle mücadele konusuna dikkat çeken Erdoğan, Yunanistan'a da çağrıda bulundu. Erdoğan, "Müzakere yerine birilerinin eteğinin altına saklanan Yunanistan yönetiminde, hem bölgedeki gelişmelerden hem de bir asır önce yaşananlardan ibret almasını tavsiye ediyoruz" dedi. Erdoğan şunları söyledi:

ATİNA'YI KULLANIYORLAR

"Yunanistan kullanılarak dikkatimizi dağıtma gayretlerinin farkındayız. Bizim havaalanlarımızı, sahalarımızı tahrik ederek üzerimize gelenlere bizler de Hava Kuvvetlerimiz başta olmak üzere gereken dersi verdik, vermeye devam edeceğiz. Birilerinin eteğinin altına saklanarak kabadayılığa yeltenen Yunanistan yönetimine bölgemizdeki gelişmelerden ve bir asır önceden ibret almasını tavsiye ediyoruz. Ege'deki komşumuzun bizimle mütenasip konumda yer almadığı gerçektir. Yunanistan halkının, kendileri için felaketle bitecek macera peşinde koşacak yönetimlerine demokratik yollarla cevabı vereceklerini ümit ediyorum."

20 GEMİMİZ HAREKETE HAZIR DURUMDA

Erdoğan cuma namazını Üsküdar'da bulunan Hz. Ali Camii'nde kıldıktan sonra basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Erdoğan, Putin ve Zelenski ile görüşmeler ve ülkelerin aldığı gıda ihracatı önlemleri ile ilgili yöneltilen soruya, "Sayın Putin'le de Sayın Zelenski ile de görüşmeleri yapıp biz burada bir resport yapmak suretiyle üzerimizden buğday, arpa, yulaf, ayçiçeği yağı vesaire olmak üzere bunları biz şu anda mağduriyet çeken ülkelere gönderebiliriz. Bizim silolarımız şu anda hamdolsun iyi konumda. 20 civarında gemimiz şu anda oralarda. Her an oradan hareket etmeye hazır durumdalar" dedi.