Başkan Erdoğan yarın Putin'le görüşecek

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, Rusya-Ukrayna Savaşı'nın derhal durdurulması ve müzakere masasına geri dönülmesi çağrısı yaptı. Kalın, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yarın Rusya Devlet Başkanı Putin ile görüşeceğini açıkladı.

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yarın Rusya Devlet Başkanı Putin'le görüşeceğini söyledi.

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın İstanbul'da katıldığı program sonrası gazetecilerin sorularını yanıtladı.

"CUMHURBAŞKANIMIZIN YARIN SAYIN PUTİN İLE BİR GÖRÜŞMESİ OLACAK"

Rusya - Ukrayna gerginliğinde son durumu değerlendiren Kalın, "Ukrayna savaşı 10'uncu günündeyiz. Yıkım devam ediyor. Bizim bütün çabamız öncelikle bu savaşın durdurulması yönünde. Bu çerçevede Cumhurbaşkanımızın çok yoğun bir diplomasi trafiği var. Bütün taraflara özellikle Rusya tarafına bu saldırıları derhal durdurması ve müzakere çağrılarımızı da devam ettiriyoruz. Bu çerçevede müzakereler devam ediyor. Dün ikinci tur yapıldı. Önümüzdeki günlerde üçüncü tur müzakereler yapılacak. Biz de müzakere heyetleri ile yakın temas halindeyiz. Bütün çabamız müzakerelerin sonuç verebilmesi için öncelikle bu çatışmaların, saldırıların durdurulması gerektiği yönünde. Bizim temel ilkemiz tabii ki Ukrayna'nın toprak bütünlüğü, egemenliği ve siyasi birliğinin uluslararası hukuk çerçevesinde korunması. Rusya'nın dile getirdiği endişeler her ne ise bunların da savaş yoluyla değil müzakere yoluyla ele alınması. Cumhurbaşkanımızın bu yönde sayın Zelenskiy ile bir telefon görüşmesi oldu. İngiltere Başbakanı ile bir telefon görüşmesi oldu. Bugün de devam edecek görüşmeler. AB Başkanı ile Kanada Başbakanı ile görüşecek. Yarın da sayın Putin ile bir görüşmesi olacak ve bu mesajları biz vermeye devam edeceğiz" ifadelerini kullandı.