Başkan Erdoğan: Yardım etmediler, körüklediler

Ormanlar için yeni önlem! ''Yangın mahalline görevli olmayanlar giremeyecek'' Başkan Erdoğan, yangınlarla ilgili “Yangın mahalline görevli olmayanlar alınmayacak” açıklamasını yaptı. ‘Help Turkey' kampanyasına sert tepki gösteren Erdoğan, “Bizim söyleyeceğimiz tek şey ‘Güçlü Türkiye'. Dayanamadılar, sildiler” dedi.

Başkan Recep Tayyip Erdoğan, cuma namazını Üsküdar'daki Çilehane Camisi'nde kıldı. Cami çıkışı gündemi değerlendiren Erdoğan, Ege ve Akdeniz'deki orman yangınlarıyla mücadele için tüm imkanların seferber edildiğini belirtti. Yangın mahalline görevli olmayanların kesinlikle alınmayacağını duyuran Erdoğan, "Bu işi bilmeyenlerle mücadele etmek başımıza başka sıkıntılar çıkarabilir. Yaralanmalar gibi şeyler olabilir" dedi. 208 orman yangınından 196'sının kontrol altına alındığını belirten Erdoğan, şunları söyledi: "5 ilimizde 12 yangını kontrol altına alma çalışmaları devam ediyor. Bu konuyla ilgili İlham Aliyev kardeşimizle telefon görüşmesi yaptık. 600'ü aşkın yetişmiş itfaiyeci göndermiş durumdalar. 100 kadar itfaiyeci daha gelecek."

252 MİLYON FİDAN DİKİLECEK

"Ukrayna'dan gelen gece görüşlü olmanın ötesinde, gece söndürme kabiliyeti olan 5 helikopter var. Bunlar 24 saat çalışacak. Bitkisel üretim ve hayvancılıkta zararlar en kısa sürede giderilecek. Yeni ağaçlandırma doğal bitki örtüsü ile uyumlu olacak. Geleceğe Nefes Kampanyası'yla her vatandaşımız için 3 fidan olacak şekilde toplam 252 milyon fidanı yıl bitmeden dikeceğiz."

"Türkiye'yi fakir fukara göstermek için 'Help Turkey' diye bir kampanya başlattılar. Bizim söyleyeceğimiz tek şey 'Güçlü Türkiye'. Biz güçlüyüz. Nitekim, daha fazla dayanamadılar, sildiler. Türkiye'nin ABD'den ve AB'den yönetilecek belli yönlerden dezenformasyonla bir yalan terörü estirmek gibi, halkımızı yalana esir etme gayreti içinde olanlar var. Biz onlara prim vermedik, vermeyeceğiz. Kobani'de bu millet büyük imtihan verdi, biz çözdük. Eğer Türkiye'de 4 milyon ağırlıklı olarak Arap ve Kürt mülteci varsa onlar bizim korumamız altındaysa, göçmenleri koruması altına alan Türkiye zayıf bir ülke değil. 'Ne kadar Suriyeli varsa kovacağız' diyen bir iktidar olarak gelmedik. O Bay Kemal'in şahsiyetidir. Biz böyle bir şeyi asla söylemedik."

YANAN ALANLAR BAŞKA AMAÇLA KULLANILAMAZ

Başkan Erdoğan, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun yanan alanların imara açılacağı hakkındaki iddiaların yalan olduğunu söyledi ve Anayasa'nın 169. maddesini 2 kere okudu: "Yanan alanlar tekrar ağaçlandırılır ve başka amaçla kullanılamaz. Böyle bir zamanda muhalefet, 'iktidara nasıl yardımcı oluruz' diye düşünmesi gerekirken bunu düşünmeyip tam aksine 'yangına nasıl körükle gideriz' işi yapıyorlar. Bunların eline bir körük daha verseniz, 'ne yapıyorsun ya' demez. Onu da alır, yangına gider."