Başkan Erdoğan: Uzaya gitsek 'dünyada yer mi yok' diyecekler

Başkan Erdoğan'dan uzay eleştirilerine cevap: Uzaya da gideceğiz, küresel güç de olacağız. Başkan Erdoğan, Türkiye'nin uzay hedeflerinden rahatsız olan bir kesim olduğunu belirterek, ‘'Bu kör husumete izin vermeyiz. Uzaya da gideceğiz küresel güç haline de geleceğiz'' dedi.

Baba ocağı Rize'de bulunan Başkan Recep Tayyip Erdoğan, Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi ve Çayeli Eğitim Fakültesi ek binalarının açılış programına iştirak etti. Konuşmasına, "Cuma namazımızı Ahmet Erdoğan Camimizde kıldık. Denizin üzerinde inşa ettiğimiz Rize-Artvin Havalimanımızın inşaatını yerinde göreceğim" diyerek başlayan Başkan Erdoğan, uzay eleştirilerine yanıt verdi:

TAKOZ OLAMAYACAKLAR

"Milli Uzay Programımız kalbinde azıcık ülke sevgisi olanları heyecanlandırdı. Ancak bir kesim var ki, her olumlu gelişme onların üzerine kabus gibi çöküyor. Artık bu ruh hali siyasi rekabetle, ideolojik çekişmeyle, dünya görüşü farklılığıyla, hatta çıkar çatışmasıyla izah edilmeyecek bir görünüme bürünmüştür. Bölünmüş yol yaparsınız 'Buraya uçak mı inecek', uzay programı açıklarsınız 'Başka işiniz mi kalmadı' derler. Yarın öbür gün uzaya kendi bilim insanımızı gönderdiğimizde 'Dünyaya mı sığmadınız' diyeceklerini duyar gibiyim. Kimsenin lafında, peynirinde, gemisinde elbette gözümüz yok ama bu kör husumetin, yürütülen işlere takoz olma noktasına getirilmesine de izin veremeyiz. Türkiye, 2023 hedeflerine de ulaşacak, dünyanın en büyük 10 ekonomisi arasına da girecek, uzaya da gidecek, küresel ve bölgesel lider de olacak."

OLMAYAN KREDİ!

"Bunların en büyük marifeti yatırım, açılış yapmama en fazlası borç bulma törenleri düzenleme olmuştur. Olmayan kredileri ballandırarak anlatırken kendilerine ait olmayan işleri de sahiplenerek icraat açıklarını kapatmaya çalışırlar. Cumhurbaşkanının onayı olmadan tahvil çıkaramaz, yurt dışından borçlanamazsın. Hazine ve Maliye Bakanlığımız bunun nasıl bir yalan olduğunu belgeleriyle açıkladı. Yarışa girmek istikrar ister o da bunlarda yok. Geçtiğimiz günlerde de birileri öğrenci sayısının 3.5 milyonu geçtiği İstanbul'da 40 bin tablet dağıtmakla övünüyor. MEB'in dağıttığı 2 milyon tableti bırakıyorum, Şahinbey ilçe belediyesinin dağıttığı 40 bin tableti kimse görmüyor."

Başkan Erdoğan, memleketi Rize'de Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Kampüsü içinde yer alan babası Ahmet Erdoğan'ın ismini taşıyan caminin açılışını yaptı, cuma namazını kıldı.

ÜNİVERSİTEMİZİ İLK 10'A SOKACAĞIZ

Başkan Erdoğan, "Bir hususta özeleştiri yapmak istiyorum" diyerek, "Aile, eğitim ve kültür konularında arzu ettiğimiz inkişafı sağlayamadığımızı da kabul etmemiz gerekiyor. Önümüzdeki dönem bu alanları önceliklerimizin başına alacağız" dedi. Erdoğan, üniversitenin öğrenci sayısının 18 bini bulduğunu belirterek "Ülkemizde ilk 10'a dünyada ilk 500'e girmesini bekliyoruz" diyerek şöyle devam etti: "Bütçeden üniversite payını 2.5 milyar liradan 36 milyar liraya yükselttik. Hala Anadolu'daki üniversitelerimizin başarısız olmasını isteyenler var. Üniversite sayımızı 76'dan 207'ye çıkardık. Almanya'nın çok önündeyiz. '8 milyon 400 bin üniversite gençliğimiz var' dedim, Merkel bile şaşırdı."

PROVOKASYONA RAĞMEN GÜÇLÜYÜZ

Başkan Erdoğan, AK Parti Adana-Ankara-Erzurum-İstanbul-Konya-Malatya-Mardin-Sakarya-Şanlıurfa-Trabzon-Van İl Gençlik Kolları 6. Olağan Kongreleri'nde konuştu. Gençlere önemli mesajlar veren Erdoğan, şunları söyledi: "Umutlu olmak için pek çok nedenimiz var. Artık kendi stratejisini belirleyen bağımsız bir Türkiye var. Ülkemizi karıştırmak, sokaklarımızda kaosu egemen kılmak için girişilen her çaba milletimizin feraset duvarına çarpıyor. Tüm provokasyon gayretlerine rağmen milletimizin birlik ve beraberliğinin en güçlü olduğu dönemdeyiz. Üniversitelerimizi marjinal grupların eylem sahası olmaktan çıkartıp bilim yuvaları haline sizler getireceksiniz."