Başkan Erdoğan uyardı! 'Fiyatlar takipte ağır ceza gelebilir'

Başkan Erdoğan, gıdadaki fiyat artışlarıyla ilgili esnafı uyardı: “Bu süreci böyle devam ettirecek olursanız, çok ağır cezalar sizleri bulabilir. Bunun için de lütfen yaptığınız işi hakkıyla yapın, vatandaşımıza zulmetmeyin.”

Başkan Recep Tayyip Erdoğan, cuma namazı sonrası basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. Erdoğan gıda fiyatlarındaki artışla ilgili şunları söyledi: “Çok ciddi fiyat farklarının olduğunu görüyoruz. Öyle zannediyorum ki şu önümüzdeki bir ay içerisinde biz bu işi çok daha kontrollü bir şekilde yürüteceğiz. Çünkü vatandaşın bu noktada ezilmesine tahammül edemeyiz. Bu tabii beyaz ette, kırmızı ette aynı şekilde bu süreci takipte tutuyoruz, takipte tutmaya da devam edeceğiz. Ben buradan tabii bütün bu esnafıma da sesleniyorum; yani eğer siz bu süreci böyle devam ettirecek olursanız, çok ağır cezalar sizleri bulabilir. Yaptığınız işi hakkıyla yapın, vatandaşımıza da zulmetmeyin.”

RAKAMLAR ÜMİT VERDİ

Erdoğan, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Vefat sayılarındaki düşüş beni ciddi manada ümitlendiriyor. Gerek okullarla alakalı, gerekse son dönemde bu restoranlarla ilgili, bunun yanında bütün bu açık mekanlarla ilgili bazı ekonomik gelişmeleri de göz önüne alarak adımlar atmaya gayret ettik. Bu konuda şu anda lokantalarımızı vesaire, biraz gözetleme gibi bir düşüncemiz var.” 

ELON MUSK İLE TEMASTAYIZ 

Elon Musk ile görüşmesiyle ilgili konuşan Erdoğan, “Uzay ile ilgili çalışmayı onlarla müşterek yaptık. Türksat 4’ü gönderdik. 5’e hazırlanıyoruz. Ortak çalışma söz konusu. Müşterek neler yapabiliriz. Bir arkadaşımız Elon Musk ile temasta olacak. Elon 2020 itibarıyla zenginlikte dünyanın bir numarası oldu. Çok çalışıyorum diyor. Çok çalışınca da çok özeniyorum diyor” ifadelerini kullandı.

ERDOĞAN BALIKÇIDAN BALIK ALDI 

Erdoğan, Çengelköy’de ilerlerken makam aracından el sallayarak vatandaşları selamladı. Başkan Erdoğan, daha sonra bir balıkçının önünde makam aracını durdurarak esnaf ile bir süre sohbet etti. Erdoğan, balıkçıdan lagos balığı da aldı.